Mersin Üniversitesi’nde mezuniyet töreni yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Üniversitesi’nde mezuniyet töreni yapıldı


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi’nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Mersin Üniversitesi Stadyumu’nda gerçekleşen tören, mezun olan öğrencilerin kortej yürüyüşüyle başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun mini konserinin ardından konuşmalara geçildi.

Törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile kent protokolü de katıldı.

 

“DAHA GÜÇLÜ YARINLAR İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Vali Pehlivan, mezun olan öğrencileri için artık yeni başlangıçların beklediğini dile getirdi. Mersin’in birçok yönden avantajlı bir şehir olduğunu vurgulayan Pehlivan, “İlimiz, birçok yönüyle ön planda. Sanayisi, tarımı, lojistiği ve turizmi ile. Bununla birlikte ilimiz,  aynı zamanda bir eğitim şehri. Türkiye Cumhuriyetimizin birinci asrını tamamladık. Şimdi ikinci asrındayız. Bu yüzyılı sizlerle birlikte hep birlikte güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Bu elbette çağın bilgisiyle, teknolojisiyle gerekli yapımını sağlamakla, milli manevi değerlerin idrakiyle ve çok çalışarak olacak.  Bunu hep birlikte daha güçlü yarınlar için yapacağız. Yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“ŞEHRİMİZİN VE ÜLKEMİZİN GELİŞMESİ İÇİN HEP BİRLİKTE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Üniversitesi’nin köklü bir geçmişe sahip bir üniversite olduğunu ve dış paydaşlarla devamlı iş birliği içerisinde çalıştıklarını aktardı. Yaşar,  “Bilimin ve çağdaşlığın ışığında bir üniversite parolası ile hareket eden Mersin Üniversitesi, 5 binin üzerinde personeli, yaklaşık 50 binin üzerinde öğrencisi ve 100 binin üzerinde mezunu ile kendisini sürekli yenileyen köklü bir üniversitedir. Bilim ve teknoloji alanında ürettiğimiz projeler, kültür sanat alanındaki faaliyetlerimiz, toplumsal katkı çalışmalarımız ve mezunlarımızla Mersin Üniversitemiz en iyi adımlarla ilerlemektedir. Tüm dış paydaşlarımızla uyum içerisinde ve iş birliği yaparak bilimsel, sanatsal ve toplumsal projeler üretiyoruz. Bizlerin amacı; üretilen projelerin ve bilimsel çalışmaların şehrimize katkı sağlamasıdır. Bu nedenle şehrimizin ve ülkemizin gelişmesi için hep birlikte üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin coşkulu bir şekilde kep atmasının ardından sona erdi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA