Gültak’tan DEM’e iftira tepkisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gültak’tan DEM’e iftira tepkisi


 

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi’ni kazanan DEM Partili yönetimin, önceki Başkan Mustafa Gültak’a yönelik eleştirilerine yanıt geldi. Yazılı bir açıklama yapan Gültak, mevcut yönetimi algı ve manipülasyon yaratmak yerine hizmet üretmeye çağırdı.

 

“BORÇ DEVRALDIK”

Gültak açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “Akdeniz Belediye Başkanı, Eş Başkanı ve DEM Mersin Milletvekili’nin son dönemde basında ve kamuoyunda yaptığı şahsıma ve dönemimde görev alan bürokratlarıma yönelik aslı olmayan ve sadece algı oluşturmak amaçlı bazı söylemleri üzerine bu açıklamayı yapmam zorunlu olmuştur. Şöyle ki, mevcut yönetim, belediyeyi ağır bir borç yükü altında aldığını ve 5 yıllık belediye başkanlığım dönemde hiçbir hizmetin hayata geçirilmediğini iddia etmektedir.

2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı ve ekibim ile büyük bir başarı sağlayarak kazandığımız Akdeniz ilçesi, geriye dönük 20 yıllık süreçte hiçbir hizmet görmemiş, ancak belediye ağır bir borç yükü altında bırakılmıştır. 212 milyon TL ile devraldığımız belediyenin borcu, 170 milyon TL üzeri olan belediyenin yıllık bütçesinin yaklaşık yüzde 125’ine denk geliyordu. Üstelik bu dönemde Belediyenin gayrimenkulleri satılmış, tüm kaynakları heba edilmiş, bilindiği üzere buna rağmen hiçbir hizmet üretilmemiş durumdaydı. Bu borç ve satışlar meclis tutanaklarında mevcuttur.

 

“BORCU ARTTIRMADIK AZALTTIK”

Ancak mevcut yönetim 652 milyon TL gibi bir borç yükü ile belediyeyi devraldığını söylemektedir. Bugün belediyenin yıllık bütçesinin yaklaşık 1.5 milyar TL olduğu göz önünde bulundurulursa bu borç yıllık gelirin yüzde 46’sına denk gelmektedir. Yani mevcut yönetimin bahsettiği gibi belediyenin borcu artmış değil oransal bazda bakıldığında neredeyse 3’te 2’i oranında azalmıştır.

Üstelik meclis çoğunluğunun muhalefette olduğu da göz önünde bulundurulduğunda Belediyenin hiçbir gayrimenkulü ve taşınmazı dönemimizde satılmamış, bu satışlardan kaynak yaratılmamış, buna rağmen kültürden sanata, kadından gence, TOKİ projelerinden spor yatırımlarına kadar Akdeniz tarihinin gördüğü en büyük projeler ve hizmetler bu şartlarda hayata geçmiştir.

 

“BELEDİYEYE YENİ GAYRİMENKULLER KAZANDIRDIK”

Şunu da belirtmek isterim ki, Akdeniz Belediyesi’nin en önemli ve değerli olan gayrimenkullerinden olan TEDAŞ Binasının (Eski Akdeniz Belediye Binası) yüzde 55’i geçmiş dönemde borç karşılığında satılmış, Enerji Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda da mevcut borç ödenerek kentin en güzide taşınmazları arasında yer alan bu gayrimenkul yeniden belediyeye kazandırılmıştır.

 Tüm bu maddi zorluklara rağmen hayata geçirdiğimiz projeler ve hizmetler, aslı olmayan açıklamalar ile göz ardı edilmek istenmesi hem şahsımı hem de dönemimde büyük bir özveri ile çalışmakta olan bürokratlarımı derinden yaralamıştır.

 

“USULSÜZLÜK VAR İSE YASAL HAKLARINI KULLANSAYDILAR”

5 yıl boyunca Meclis Çoğunluğu ve Denetim Komisyonu çoğunluğu kendilerinde olmasına rağmen yaptıkları çalışmalarda usulsüz ve yasal olmayan bir durum söz konusu olsaydı yasal haklarını kullanıp savcılığa suç duyurusunda bulunma hakları vardı. Ancak kendileri şimdi olduğu gibi algı ve manipülasyon yaratmayı tercih etmiş, yalan ve iftiralarla şahsımı ve bürokratlarımı karalamışlardır. Mevcut yönetim artık manipülasyon ve algı operasyonu yapmayı bir kenara bırakıp hayata geçirdiğimiz hizmetlerin daha iyisini yapmak için uğraş vermelidir. Çünkü Akdeniz ve Akdeniz halkı bu tür yalan ve yanlış açıklamalara değil acilen hizmete ihtiyaç duymaktadır.

 

Son olarak bilinmelidir ki, 5 yıllık hizmet dönemimizde idaremiz 2 kez Sayıştay Denetimi, 1 kez de İçişleri Bakanlığı denetimi geçirmiş olup tüm hesaplarımız şeffaf bir şekilde denetlenmiştir. Mersin’de hiçbir belediye ve kamu kurumu bu kadar denetimden geçmemiş olup, bu denetimler sonucunda da hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır.”


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA