Yeni Mersin İdmanyurdu’ndan tekrar başvurusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yeni Mersin İdmanyurdu’ndan tekrar başvurusu


 

Yeni Mersin İdmanyurdu, TFF 2. Lig Beyaz Grup Play-off 2. tur 2. maçında karşılaştıkları 1461 Trabzon FK maçının tekrarlanması için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvuru yaptı. As Başkan Murat Altındere, tekrar başvurusunu TFF’ye yaptıklarını ve işin sonuna kadar takipçisi olduklarını söyledi.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Yeni Mersin İdmanyurdu yönetimi, 1461 Trabzon FK maçındaki hakem hatalarıyla ilgili TFF’ye başvuru yaptı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) basın toplantısı düzenleyen kulübün Basın Sözcüsü Halim Yiğit ve As Başkan Murat Altındere, süreçle ilgili bilgiler verdi.

 

“HAKEMLE İLGİLİ GEREKLİ İNCELENMESİN YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Toplantıda konuşan Basın Sözcüsü Halim Yiğit, kaotik bir süreçle sezona başladıklarını ancak play-off’a kalma başarısı elde ettiklerini dile getirdi. 1. turda Bucaspor gibi güçlü bir rakibi elediklerini vurgulayan Yiğit, “2. turda rakibimiz 1461 Trabzonspor FK oldu. İlk maçımızda evimizde 20 bin kişinin bize sonuna kadar dersek verdiği bir maç oynadık. Burada ikinci maçta başımıza gelebilecek olaylardan dolayı avantajlı bir skor almak istedik ama olmadı. Rövanş maçı öncesi hakem belli oldu. Bu hakem daha önceki maçlarımızda da skandal kararlara imza atmış bir hakemdi. Biz endişemizi dile getirdik ve gerekli yerleri uyardık. Endişelendiğimiz gibi skandal kararlar verdi. Hakemin verdiği hatalı kararlar ile turu, koca bir şehrin takımının şampiyonluğunu, alın terini, hakkını, hukukunu gasp  ederek, bizi yarışın dışına itmiştir. Biz hakeme hakkımızı helal etmiyoruz. Hakemi neden şeffaf ve adaletli bir yönetim sergilemediği konusunda açıklama yapmaya davet ediyoruz. Bununla birlikte Merkez Hakem Kurulu’nun da bu hakemle ilgili gerekli incelemeleri yapıp, hakem hakkında gerekli yaptırımları yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“2 POZİSYONDA BARİZ HATA VAR”

As Başkan Murat Altındere ise Türkiye’de hakem kararlarının kural hatası ve bariz hata olmadığı sürece ‘takdiri’ olarak değerlendirildiğini dile getirrdi. Süper Lig ve 1. Lig’de pozisyonların ‘VAR’ ile yeniden incelenebildiğini hatırlatan Altındere, “Kararlar sahadan yeniden değiştirilebiliyor. Ancak bizim oynadığımız ligde VAR sistemi olmadığı için hakem o anda bu kararı verdi. Bence hatalı olduğunu kendisi de pozisyonun görüntülerini izledikten sonra farkına varmıştır. 2 tane net bariz hata pozisyonu var. Bu 2 pozisyonda bariz hata yapılmasaydı skorun çok farklı olacağı tartışmasız bir gerçek. Biz kulüp yönetimi olarak sonuna kadar haklarımızın peşindeyiz. Emeğimizin çöpe gitmemesi için, birilerinin lobilerinin bu kadar basit bir şekilde etki yaratmaması için hukuk mücadelesini mevduat çerçevesinde göstereceğiz. Maalesef bizim penaltı pozisyonlarımızın ‘takdir hakkı’ kapsamına girmesi. Ancak biz burada bariz bir hata yapıldığını söylüyoruz. Hakemin takdir hakkını kötüye kullanarak, etki altında kalarak bu kararları verdiğini düşündüğümüzde bizce bunlar kural hatasıdır” diye konuştu.

 

“TEKRAR BAŞVURUMUZU YAPTIK”

Maçın tekrarlanması için başvuruda bulunduklarını ifade eden Altındere, “Bugün TFF’ye dilekçemizi verdik. Bu pozisyonların bariz mi, kural hatası olup olmadıklarının incelenmesi için başvurumuzun Merkez Hakem Kurulu’na sevk edilmesini istedik. Bunun sonucunda da ya rakibimizin hükmen mağlup sayılması, ya bariz hataların yapıldığı andan itibaren maçın tekrarlanması, ya da bu taleplerimiz de yerinde görülmezse maçın baştan tekrarlanması talebinde bulunduk. Karar Merkez Hakem Kurulu eşliğinde yapılacak incelmenin ardından belli olacaktır. Ya yaptığımız başvuru reddedilecektir ya da bu başvurumuzun kararı bize bildirilecektir. Netice alalım ya da almayalım, sonuna kadar her türlü hakkımızı savunacağız. Biz bu takımı buraya getirirken birçok insanın emeği var. Bu yüzden işin sonuna kadar gideceğiz. Emek kutsaldır. İnşallah başvurumuz karşılık bulur. Burada birlik ve beraberlik önemli. Biz zor şartlarda bu mücadeleyi gösteriyoruz. Başkaları kadar gerçekten siyasi gücümüz, lobimiz çok yok. Biz halkın takımıyız. O yüzden de bu mücadelemizi hukuk mevzuatının bize el verdiği ölçüde sonuna kadar mücadelemizi yapacağız” dedi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA