CHP’li Seçer’e dev kiralama ve arsa satışı yetkisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Seçer’e dev kiralama ve arsa satışı yetkisi


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde çoğunluğun CHP’ye geçmesi ile Başkan Vahap Seçer istediği dev kiralama ve taşınmaz satış yetkisine kavuştu. Özellikle satış ile ilgili halkın kullanımında olan yerlerin de kapsamda olması tartışmaya neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Meclisin ilk oturumunda 2 milyar TL’ye yakın borçlanma ile karılama ve taşınmaz satışı içerikli dev yetki isteğinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis üstünlüğünün partisi CHP’de olmasıyla istediği yetkilere kavuştu.

Cumhur İttifakı’nın bazı konularda ret verdiği yetkilerle ilgili özellikle kiralama ve satış teklifleri tartışmalara sahne oldu.

 

“HAL’İ SATIYORUZ”

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İlker Yalçın, satış ve kiralama için öngörülen alanlara dair listelerin komisyonda tam olarak incelenemediğini sıkıntılar olduğunu söyleyerek, teklifin komisyona iade edilmesini istedi.

“Belediyenin kullanmadığı taşınmazlar ile ilgili yetkiyi verelim dedik. Belediyemizin ihtiyacı varsa satsın geliri ile hizmet yapsın ama satış kısmında belediyenin hali hazırda kullanmakta olduğu taşınmazlar ile ilgili sanırım cins değişikliği yapılmadığı için Ören Hal Yeri ile ilgili satış yetki vermiş oluyor. Bunun gibi sıkıntılar olma ihtimali var. Bu listeler tekrar teyit edilmesi için komisyona iade edin. Listeleri tekrar oy birliğiyle kabul edelim. Yoksa Ören’de Hal’in olduğu yeri satacağız. Kiralanmak ve satılmak istenen alanlar ile ilgili taşınmazlara dair teklifler komisyonlar iade edilsin” dedi.

 

KİRACI KOMİSYONCULAR NE YAPACAK?

MHP’li Anamur Meclis Üyesi Orhun Yıldız da, bazı mahallerde halkın kullanımında olan taşınmazların satışının da bu düzenleme ile gündeme geldiğini vurgulayarak, “Bazı mahallelerimizde örneğin Uçarı ve Gercebahşiş muhtarları ile görüştük, ikisi de bu satışa itiraz ediyor. Bunlar halkın kullandığı hatta biri cemiye bitişik yerler. Ören Mahallesinde satışa sunulan yer ise hali hazırda hal olarak kullandığımız bir tesistir. Burayı sattığımız takdirde içerdeki kiracılar ne yapacak?” dedi.   

 

“AMACIMIZ ARSA SPEKÜLATÖRLÜĞÜ, PARAMIZA PARA, SERVETİMİZE SERVET KATMAK DEĞİL”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise kiralama ve satışa konu gayrimenkuller ile ilgili idarenin henüz bir kararı olmadığını söyleyerek, “Bize bir yararı olmayan yerler var, hatta bazı yerler var ki bir kırsal mahallenin köşesinde kalmış örneğin bir tarlanın içerisinde bizim hissemiz var. Veya bir köyde arsamız var. Bunları tespit ediyoruz, çıkartacağız işimize yaramayanları, orayı işgal edene satacağız.

Bizim amacımız arsa spekülatörlüğü, paramıza para, servetimize servet katmak değil, halka hizmet götürmek. Bunu lafla değil finansla yaparsınız. Ama kredi faiz oranları tefeci faizine gelmişse kullanılmaz. Biz bu yetkiyi aldık diye hal vurup harman savurma yok” dedi. 

 

HAL ESNAFI ANAMUR’A TAŞINACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Hasan Gökbel de, konuyla ilgili bilgiler vererek, “Büyükşehir Belediyemizin mülkünde olan kullanılmamış, atıl vaziyette kalmış tüm taşınmazlarla ilgili bu kararı almak istiyoruz. Bu taşınmazları 3 grupta sıralayacağız. Birincisi hemen satılabilecek durumda olanlar, ikinci üzerinde ipotek icra, şerh rehin gibi olanlar ve 3’üncüsü de meclis üyelerimizin söylediği plan revizeleri yapıktan sonra değerlendireceklerimiz.

Evet Ören hali faaliyette olan bir hal ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur’da yeni bir hal yapıyor. Bu inşaat bittikten sonra Ören ve Göktaş’taki Hal’ler buraya yapılacaklar. Taşınma sonrası bu alanlar yeni bir plan revizesi yapıldıktan sonra satışa çıkacak” dedi.

 

“MANEVRA KABİLİYETİMİZ OLSUN”

Yeniden söz alan Vahap Seçer de, “Manevra kabiliyetimiz olsun ki Mersin halkına projeler kazandırayım. Ben nereden para bulayım? Biz oluşabilecek parasal taleplerimizi karşılayacak enstrümanlarımızı hazır ediyoruz şuanda kullanacağız diye bir şey yok” dedi. 

Encümene yetki verilmesi teklifi Cumhur İttifakı’nın reddine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

 

CHP’LİLER KENDİLERİNİ SEÇTİ

Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üyesi olduğumuz Çukurova Belediyeler Birliği’nin doğal üyesi Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte Birlik Meclisi’nde görev yapmak üzere 13 asıl ve 7 yedek meclis üyesinin gizli oylama ile seçilmesi maddesi görüşüldü. Cumhur İttifakı’nın üye bildirmemesi üzerine tek liste ile seçim yapıldı.

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi, oy çokluğuyla Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliğinden ayrılma kararı aldı. Cumhur İttifakı teklife red verdi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA