29 sanatçı 60 eseriyle sanatseverlerle buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

29 sanatçı 60 eseriyle sanatseverlerle buluştu


 

İçel Sanat Kulübü’nde Anneler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte 29 sanatçı 60 eseriyle sanatseverlerin karşısın açıktı. Sanatçı anne ve anne adaylarının resimlerinden oluşan sergiye ilgi yoğun oldu.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Mersin’de kültür sanat etkinliklerinin çatı kuruluşu olan İçel Sanat Kulübü, Anneler Günü’ne özel Karma Resim Sergisi açtı. Sergide anne ve anne adayı 29 sanatçının 60 eseri sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılış konuşmasını yapan İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar, “Anneler Günü'nü sadece 12 Mayıs'ta kutlamıyoruz. Aylar öncesinden bu program yapıldı ve çok değerli hocam, Güldem Kervan, Görsel Sanatlar Kurulu bu çalışmaları yaparak sizlerin huzuruna geldik. Pazartesi gününe kadar sergimiz devam edecek. Emeği geçen bütün sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

'İÇEL SANAT KULÜBÜ SANAT ADINA MERSİN'İN AMİRAL GEMİSİDİR DİYORUZ'

İçel Sanat Kulübü sanat adına Mersin'in amiral gemisi olduğunun altını çizen İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar, “Mersin'de 35 yıldır sanat adına her türlü güzel sanatların dalını burada sanat sokağımızda dahil, bahçemiz dahil, salonlarımız dahil buralarda işleyen bir sanat kulübünden bahsediyoruz. Arkeoloji Günlüğü'nün vizyonel bakış açısıyla birincisini yapan bir sanat kulübünden bahsediyoruz. Felsefe Günlüğü'nün yine birincisini bu merkezde bakış açısıyla, mentaliteyle ileriye doğru taşıyan bir sanat kulübünden bahsediyoruz. Dolayısıyla sizin de o güzel gözleminizle gerçekten İçel Sanat Kulübü'nde resim sergileri, Görsel Sanatlar Kurulu Başkanımızın çabaları ve onun görüşmüş olduğu sanatçılar değerlendirmeleri bizim ileriye bakışımızı daha da güzelleştiriyor. Dolayısıyla İçel Sanat Kulübü'nün salonları pek çok sanata vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

 

'SANATÇI ARKADAŞLARIMIZI HER ZAMAN DESTEKLEMELİYİZ'

Sergiler için çok kafa yorduklarını söyleyen ve arkadaşlarıyla özenle çalıştıklarını ifade eden Alkar açıklamasını şöyle sürdürdü; “Özellikle bu işin profesyoneli olan Güldem Hoca'mla, bunları oturuyoruz, çalışıyoruz ama bu bir başkanın vizyonu diye de düşünebilirsiniz. Çünkü biz bunları belli bir süreç içerisinde yapmıyoruz. Acaba anneleri nasıl iade edebiliriz? Sanatçı annelerimiz de nasıl daha geniş bir ortamda sanatlarını icra etmeli? Sonuçta bu bir emek. Bu emeğin kamuoyuyla buluşması lazım. Kamuoyuyla buluştuğu zaman ve sanatseverler tarafından "satın alındığı zaman" o sanatçımız daha motive olacaktır, daha güzel eserler yapacaktır. Çünkü biliyorsunuz bir sanatın ortaya çıkması önemli maliyetlere neden olabiliyor. Bu anlamda sanatçılarımıza biz İçel Sanat Kulübü olarak sahip çıkmaya, onların yeteneklerini kamuoyuyla paylaşmaya çalışıyoruz. Ama bizlerin çalışmasının yanı sıra sanatseverlerin ve bu tabloların sergilendiği salonlarımızdan iş insanlarının ya da sanatseverlerin takip etmeleri, satın almalarını özellikle belirtiyoruz. Gerçekten sanatçılarımız "Bu şekilde motive oluyorlar" bu şekilde motive olmaktan kastımız o tabloların daha da güzelini yapabilmesi için desteklenmeleri gerekiyor. Biz bunu elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz.”

 

'İÇEL SANAT KULÜBÜ BİR SANAT ABİDESİDİR'

İçel Sanat Kulübünde sergilerin hiç bir zaman bitmeyeceğini ifade eden Fatih Alkar, "365 günün yaz ayları hariç 200 günü burada etkinlik yapılıyor. 1 yıl içerisinde ben İçel Sana Kulübü başkanı olarak sanatseverleri davet ediyorum sanatçılarımızı motive etmemiz lazım devamında bir çok etkinliği kendi çabamızla sizlerin destekleriyle yapmaya devam edeceğiz İçel Sanat Kulübü bir sanat abidesidir. Gerçekten böyle ve biz bunu bir çınarı geleceğe taşıyoruz Mersinli olmak bilinci buna dahildir Mersin kültürü buna dahildir pek çok konuyu sanatsal boyutu ile taşımaya devam edeceğiz. Biz misyonumuzu biliyoruz ve bunları gelecek nesillere taşımak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Sergiye olan ilginin yüksek olmasında mutlu olduğunu ifade eden Alkar son olarak sanatçılara kitap takdim ederek konuşmasını bitirdi.

 

“HAYATININ SIRALAMASINI YER DEĞİŞTİREREK YAŞAYAN İNSANLARDAN BİRİSİYİM”

İçel Sanat Kulübünde Görsel Danışman ve Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak sanat hayatına devam ettiğini ifade eden Sergi Küratörü Güldem Kervan, hayat hikâyesinin sıra dışı olduğunu ve hayatının sıralamasını yer değiştirerek yaşayan insanlardan birisi olduğunu söyledi. Hayat hikayesinde kısaca bahseden Güldem Kervan “Öğrenim hayatımı sonra gerçekleştirip aile hayatını öne alan bir insanım. Dolayısıyla yıllar içerisinde üniversite hayatı, okul hayatı, çocuklar vs. derken Mersin Üniversitesini birincilikle bitirip, büyük kızımla aynı gün kep giyip birbirimizin kep törenine gidemeyen anne kızız. Öyle bir örnek gösterebilirim. Sonrasında birincilikle bitirdiğim için yüksek lisansıma başladım. Aynı zamanda üniversitede hocalık yapmaya başladım. O süreç içerisinde yetişkin insanlarla daha fazla diyaloğa girip halk eğitim camiasıyla tanıştım. Aslında halk eğitim camiasına çok sıcak bakıyorum ben. Çok benzemese de köy enstitüleri mantığına benzetmişimdir her zaman. Yetişkin insanlarla çalışmak her zaman haz verdi ve onlarla bu süreci devam ettirdim. Yıllar içerisinde hep birlikte yol aldık” dedi.

Yıllar öncesinden İçel Sanat Kulübü ile kesişen bir yollarının olduğunu söyleyen Kervan “Bu yıl itibariyle başkanımın da uygun görmesiyle, yönetim kurulu üyeliğiyle devam ettim. Görsel Sanatlar Kurulu üyesi, İçel Sanat Kulübü dergisi görsel danışmanı olarak, aynı zamanda görsel sanatlar öğretmeni olarak sanat hayatıma devam ediyorum."dedi.  Çok çeşitli sergiler açtıklarını ifade eden Güldem Kervan "Kişisel sergilerimiz de oluyor. Bu şekilde karma sergilerle yolumuza devam ediyoruz. Bunu çeşitlendirip ileri hedefler koymak hep amacımız” diye konuştu.

 

29 SANATÇIDAN 60 ESER SANATSEVERLE BULUŞTU

Sergi hakkında konuşan Güldem Kervan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Anneler Günü sergisinde kadın sanatçılarımıza yer verdik. Yaklaşık 29 sanatçımız ve 60 eserimizle izleyicinin karşısındayız bugün. Bir hafta sürecek sergimiz. Tabi ki İçel Sanat Kulübü'nün sanatsal etkinlikleri sadece resim ve resim sergileriyle değil, sanatın her yönüyle süre gelen, süreci devam ettiren bir oluşum. Fatih Başkan'ımla da bu fark ediliyor aslında, bu etkinliklerdeki çıtanın yükselişi ve daima yükselişte oluşunu eğer takip eden arkadaşlarımız, dostlarımız tarafından takdir edilirse, izliyorlarsa farkındalar bunu daha da ileri noktalara taşımak yine hedefimiz.”

 

'YAKIN ZAMANDA 35. YIL BALOMUZ OLACAK'

Bu tür sergilere ve etkinliklere devam edeceklerini ifade eden Kervan, Babalar Günü Sergisi için de yakın zamanda bir planlamalarını olacaklarını söyledi. Kervan "Tabi mizah günlerimiz, arkeoloji günlerimiz yakın zamanda 35. yıl balomuz olacak. Özellikle 35. yıl balomuzun da tarih süreci, tarih dilimi olarak inceleyecek olursak bizim dönemimize denk gelmiş olması bizim için onur ve gurur verici. Bunun en iyi şekilde sürecin ilerlemesi için Fatih başkanın önderliğinde mümkün olan her türlü çabayı gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Biz İçel Sanat Kulübü olarak hedefi her zaman yüksek tutan bir kuruluşuz diyen Kervan "Yanımıza yol aldığımız arkadaşlarımızın her biri birbirinden değerli ve kıymetli sanatçılar ve kurullarımızlar birlikte bu tarz sergileri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA