Bu toplantıları takip edin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu toplantıları takip edin!


 

Mersin Valiliği, tartışmaların odağındaki ‘1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Haber Merkezi

Mersin’de itirazlara rağmen yapımında ısrar edilen Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nin yerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda işaretlenmesine ilişkin tartışmalar sürürken Mersin Valiliği, planla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Özdemir Çakacak başkanlığında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.

 

“GÖRÜŞ BEYAN EDİN”

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada; bir il için çevre planının son derece önemli olduğunu vurgulayan Çakacak, “Büyükşehir Belediyesi görevlileri, ilimizde yürütülen ‘Çevre Düzeni Planı’ çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi aktaracaklar. Bu toplantı ile plan ile ilgili yürütülen çalışmaların hem mülki idare amirlerimiz, hem de daire müdürlerimiz tarafından da görülmesi, özellikle ilçelerimizde yapılması istenen değişikliklerle ilgili olarak görüş beyan edebilmeleri sağlanacaktır. Bu plan ilimiz için son derece önemlidir. Planlar, özellikle de çevre düzenleme planları iyi bir şekilde yapıldığı zaman, buna bağlı diğer alt planlar da sağlam ve düzenli bir şekilde yapılabilecektir. Bu planlar ne kadar çok ihtiyaca cevap verirse, ileride belediyelerimizin iş yükü de o kadar azalacaktır” dedi.

Çakacak konuşmasının devamında, bu planların kamuoyunun büyük kesimini memnun ettiği ölçüde, ileride yapılacak olan imar değişikliklerindeki yükün azalacağını ifade ederek “Bu çalışmalar bu nedenle son derece önemlidir diyoruz. Konunun önemine binaen de ilin tüm kesimleriyle toplantılar yapıyoruz. Hem mülki idare amirlerimizin hem de daire müdürlerimizin de bu plan çalışmalarını yakından takip etmeleri için bu tür toplantılar büyük bir fırsattır. Toplantının son derece verimli geçmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA