Mersin, KKTC için kritik öneme sahip | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin, KKTC için kritik öneme sahip


 

KKTC Mersin Konsolososu Ayşen Volkan İnanıroğlu ile Konsolos Yardımcısı Fatma Arşehit, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Haber Merkezi

Birlik Başkanı Talat Dinçer tarafından kapıda sıcak bir ilgiyle karşılanan Konsolos Ayşen Volkan İnanıroğlu ve Konsolos Yardımcısı Fatma Arşehit, daha sonra başkanlık makamına geçtiler.

Birlik Başkanı Talat Dinçer KKTC Mersin Konsolosluğunca gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “KKTC bizler için çok önemli. Geçmiş yıllarda KKTC ile olan ikili ilişkileri geliştirmek, yavruvatan ekonomisine katkı sunmak amacıyla teşkilat olarak KKTC’ye bir dizi ziyarette bulunduk. Ziyaret kapsamında dönemin Cumhurbaşkanı; Başbakanı ve bazı bakanlıklar ile KKTC Esnaf Zanaatkarlar Odasını ziyaret ettik ve orada ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik protokol imzaladık” dedi.

Dinçer “KKTC’li meslektaşlarımız ürünlerini üçüncü ülkelere gönderemiyor. Onların tek çıkış kapısı Mersin. Bizlerde yavru vatanda üretilen ürünlerin Mersin kanalıyla ülkemize ve dışarıya açılması amacıyla her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek amacıyla bu ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. KKTC esnaf ve zanaatkarının hem imalat aşamasında hem de pazarlama aşamasında yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Aynı düşüncelerimiz bugün içinde geçerliliğini korumaktadır” şeklinde konuştu.

KKTC Mersin Konsolosu Ayşe Volkan İnanıroğlu da, Birlik Başkanı Talat Dinçer’e nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade ederek, “Mersin bizim kapı komşumuz ve KKTC için kritik öneme sahip bir şehir. Burada kurulu esnaf teşkilatı da ticari hayatın en önemli bir parçası. Esnaf ve sanatkarlar hem istihdam yaratarak, hemde ekonomiye katkı sunarak ülkenin gelişiminde rol oynamaktadır. Bu bağlamda Mersin ESOB’ın KKTC Esnaf ve Zanaatkar Odası ile ilgili görüşmeleri de büyük önem taşıyor. Bu tür ikili ilişkilerin sürdürülmesi bizlerinde en büyük temennisidir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA