Mersin’de ‘Orman Benim’ kampanyası düzenlendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de ‘Orman Benim’ kampanyası düzenlendi


 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Tarım ve Orman Bakanlığınca ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen “Orman Benim” kampanyası kapsamında Mersin’de valilik başkanlığında kent merkezinde Mezitli İlçesi Kuyuluk Mahallesinde ve ilçelerde kaymakamlıklar tarafından yol kenarlarındaki ormanlık alanlarda etkinlikler düzenlendi.

Mezitli’deki etkinliğe; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge

Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma

Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Kurum

Müdürleri, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube

Müdürleri, İşletme Müdürleri, İşletme Şefleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, orman köylüleri, çevre ve ormancılıkla ilgili sivil toplum kuruluşları, arıcılık, hayvancılık, tarımsal meslek birlikleri, vatandaşların ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

 

“ORMANLARIMIZ İÇİN HASSAS OLMALIYIZ”

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Pehlivan “Ormana, ormanın korunmasına ve bu amaçla yapılacak çalışmalara dikkat çekmek üzere bir aradayız. Ülke genelinde 81 vilayette Tarım ve

Orman Bakanlığımız himayelerinde başlatılan ‘Orman Benim’ kampanyası vesilesiyle bir araya geldik. Orman benim diyerek ormanlarımızı hep birlikte koruyalım, kollayalım. Ona zarar verebilecek yangın çıkartabilecek bütün unsurlardan bertaraf edelim ve ailemiz başta olmak üzere çevremizin de bu hassasiyetle hareket etmesini sağlayalım.

Dünyada maalesef iklim değişikliklerinden kaynaklı aşırı sıcaklıklar oluşuyor bu da orman yangını riskini arttırıyor. Orman varlığımız çok olmakla birlikte orman varlığı içerisindeki kızılçam ve benzeri tutuşabilir türdeki ağaçların çok olmasından dolayı bizim çok daha fazla hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Bu yüzden bu etkinlik vesilesiyle inanıyorum ki ilimiz genelinde çok daha fazla bir duyarlılıkla hareket edeceğimize inanıyorum.

‘Orman Benim’ kampanyası kapsamında düzenlenen etkinlik için Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Orman Teşkilatımıza katkı ve katılım sağlayan bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

“Orman Benim” kampanyası ile yanıcı maddelerin azaltılması (çalı, diri örtü temizliği ve alt dal budaması), çöplerin temizlenmesi neticesinde bu materyallerin orman yangınlarının olumsuz etkilerinin tüm halkımız tarafından bilinmesi ile orman yangınlarına karşı duyarlılığının artırılarak farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA