AKP-MHP anlaşması böyle mi? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP-MHP anlaşması böyle mi?


 

Mersin’de hafif raylı sistem karşılığında, nükleer santral mi kurulacak?

Haber Merkezi

CHP Mersin İl Başkanlığı’nca düzenlenen, “1/50 binlik Çevre Düzeni Planı” ile ilgili panelde konuşan İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Akkuyu Nükleer Santrali’nin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı, “1/50 binlik Çevre Düzeni Planı”na işaretlenmesi karşılığında MHP ve AK Parti’nin anlaştığını iddia etti.

“Bu birliktelikle MHP AK Parti’ye; ‘Nükleer Santral’, AK Parti’den de MHP’ye ‘Hafif Raylı Sistem’ gitti” diyen Özyiğit, “Buna rağmen meclis üyelerimizle birlikte mecliste en ufak bir taviz vermeyeceğiz ve nükleer santralin 1/50 binlik plana işaretlenmemesi için sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Mersinlilerin artık bu projelere karşı direnmeleri gerektiğini söyleyen Özyiğit, “Artvin’deki Cerattepe direnişi neden Mersin’de olmasın. Mersin’in sahipsiz olmadığını onlara göstermemiz lazım. AK Parti ile MHP meclis üyelerinin anlaşma yapmasına rağmen biz muhalefet etmeye devam edeceğiz. Meclis üyelerimizle birlikte mecliste en ufak bir taviz vermeyeceğiz” dedi.

Elektrik-Elektronik Mühendisi Dilber Çelik ise, halen ÇED raporu alınmadığı için yapılan çalışmaların derhal durdurulması gerektiğini söyledi. “İstihdam yalanlarıyla halkı kirli oyunlarına çekmeye çalışıyorlar” diyen Çelik, “Bu tam anlamıyla bir vicdansızlıktır. Yanlışlarla dolu bu proje hiçbir şekilde savunulamaz. 1/50 binlik Çevre Düzeni Planı’na işlenmesiyle ilgili imza atacak sorumlular ileride bunun hesabını vereceklerdir. Büyükşehir Belediye Meclis kararıyla alınacak 1/50 binlik plan dahilindeki kararın çıkması halinde bu projeye imza atacak Büyükşehir Meclis Üyeleri, vicdanlarına dahi anlatamayacakları tüm Mersinlilerin vebalini üstlenecekleri tarihin kara listesinden çıkamayacakları bir sorumlulukla baş başa olacaklarını bilmeleri gerekir” diye konuştu.

Makine Mühendisi Serdar Erkan da, nükleer santralin 1/50 binlik plana kesinlikle işaretlenmemesi gerektiğinin altını çizerek, santralin plana işaretlenmesi halinde Mersin’in intiharı anlamına geleceğini söyledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA