Herkes İçin Yüzme Projesinin Mersin ayağı yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Herkes İçin Yüzme Projesinin Mersin ayağı yapıldı


 

Türk Devletleri Teşkilatı’nın düzenlediği yüzme yarışları Mersin ayağında 276 yüzücü yarıştı. Yarışların 36/42 yaş kategorisinde 30 dakikada 1830 metre yüzerek rakiplerine fark atan Sinan Çağlar birinci oldu.

SUAT ÖZDAL

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilen ve 20-21 Nisan tarihleri arasında 275 sporcunun katılımıyla aralarında Mersin'in de olduğu 8 ilde düzenlenen "Türk Devletleri Teşkilatı Herkes İçin Yüzme Projesi Yüzme Yarışları" sona erdi.

Mersin ayağı 9 yaş ve üstünden başlayıp 60 yaş ve üstü 275 kişinin katılımıyla düzenlenen yarışlar sonunda dereceye giren sporcular 4-5 Mayıs tarihleri arasında Konya Selçuklu Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenecek olan Türkiye Birinciliğine katılımıyla hak kazandı.

 

HEDEF FİNAL

Yarışmanın 36/42 yaş kategorisinde 30 dakikada 1830 metre yüzerek rakiplerine fark atan Sinan Çağlar, birinci oldu.

Hedefini kendi yaş kategorisinde Konya’da gerçekleştirilecek şampiyonada madalya kazanmak olarak belirleyen Çağlar, ayrıca devamında Türkiye şampiyonu olarak final müsabakalarına katılarak ülkemizi ve Mersin’i Azerbaycan’da temsil etmek istiyor.

 

AZERBAYCAN KAPISI KONYA’DA AÇILACAK

Mersin’de ikamet eden ve 9 yaşından beri yüzdüğünü dile getiren lisanslı yüzücü Sinan Çağlar, “Süreç içinde birçok madalya ve kupa kazanma başarısı gösterdim. Her madalya ve kupanın ayrı ayrı değeri var. 41 yaşındayım ve hala yüzmeyi seviyorum. 6 kez kıtalar arası Yüzme yarışlarına katıldım. Bu sene yine katılmayı düşünüyorum. Gençlere yaşıtlarıma örnek olmak istiyorum. Her yaşta spor yapma fırsatımız var. Birçok maratona, ülke genelinde ve ulusal yarışlara katıldım ve dereceler aldım. Hedefim Mayıs ayında Azerbaycan’da düzenlenecek Herkes için Yüzme Yarışlarına katılarak madalyaya ulaşmak. Tabi bunun için önce Konya yarışlarına katılara Azerbaycan kotasını almak istiyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA