Aşk şarkıları büyüledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aşk şarkıları büyüledi


 

15’inci Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında soprano Selva Erdener, konser verdi.

GÜLSEN KAYA

Mersin Kültür Merkezi Sahnesi'nde gerçekleşen konserde Selva Erdener'e, ünlü şef İbrahim Yazıcı'nın piyanist olarak yer aldığı Turkuvaz Beşlisi topluluğu eşlik etti. Turgay Erdener'in bestelerinin ve halk türküleri uyarlamalarının seslendirildiği konserde, Selva Erdener, geçtiğimiz yıllarda gittiği Suriye'nin güzelliklerini de sanatseverlere anlatarak "Bali Maak" adlı Arapça bir şarkı da seslendirdi.

Konser sırasında konuşan Selva Erdener, geçtiğimiz yıllarda şef İbrahim Yazıcı eşliğinde Şam ve Halep'te bir hafta süren konserlerinde unutulmaz günler yaşadığını dile getirdi. Yazıcı ise yaptığı konuşmada, iç savaş öncesi Suriye'de muhteşem konser ve opera salonlarının bulunduğunu ifade ederek, yaşananların kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda sanatseverler performansı nedeni ile Turkuvaz Beşlisi ve Selda Erdener'i sanatseverler uzun süre alkışladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA