MIP’ten Mersin’in kalbine hançer! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MIP’ten Mersin’in kalbine hançer!


 

Hükümetin yıllardır Mersin’e söz verdiği Konteyner Limanı yatırımı tozlu raflarda bekletilirken, özelleşme ile Mersin Limanı’nı işleten MIP Şirketi, denizi dolduracağı genişleme projesi için kazmayı vurdu!

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de halktan meslek odalarına birçok kesimin tepkisine rağmen kentin kalbine hançer niteliğindeki projede sahada çalışmalar başladı. Hükümetin yıllardır Mersin’e söz verdiği Konteyner Limanı yatırımı tozlu raflarda bekletilirken, özelleşme ile Mersin Limanı’nı işleten MIP Şirketi, denizi dolduracağı genişleme projesi için kazmayı vurdu.

Atatürk Parkı’nda ki saha çalışma görüntülerinin sosyal medyada etkileşime girmesi ile yüzde 90’ı yabancılara ait Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ (MIP) ve siyasilere tepki yağdı. Özellikle Belediyeleri göreve çağıran Mersinli yurttaşlar, projenin durdurulmasını istedi. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kent yönetiminin projeye geçit vermemesi istendi.

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu konuyu mahkemeye taşımış ancak gerek MIP Şİrketi’nin ikinci defa parayla aldığı bilirkişi raporu gerekse de Danıştay’a dava açma sürecinin tıkanması ile yargı süreci Anayasa Mahkemesine taşınmıştı. Ancak TMMOB’nin Anayasa Mahkemesi ile ilgili adımı geciktirmesi tepki çekmiş, yargı süreci sürüncemede bırakılmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA