Mersin Üniversitesi yenilikçi adımlarını sürdürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Üniversitesi yenilikçi adımlarını sürdürüyor


 

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit İzgi Onbaşılı, iki uluslararası projenin yürütücülüğünü yapıyor.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan ve 2007 yılından bu yana yaşam boyu öğrenme programına sıkı bir şekilde entegre edilen eTwinning Initial Teacher Education (ITE) sürecine sunduğu katkılarla yenilikçi adımlarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit İzgi Onbaşılı, 2022-2023 yılları arasında Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya ile tamamladığı “Making Children Happy” projesinin ardından 2023 yılında başlayan ve 2024 yılı Mayıs ayında tamamlanacak olan “Water Flows and Always Finds Its Way” ve “The eTwinning Magic at School: A Rhyme of Well-Being and Joy” başlıklı iki uluslararası projenin yürütücülüğünü yapıyor.

2023 yılında çevrim içi başlayan ve 16 öğretmen adayının yer aldığı eTwinning projeleri, 13-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Fransa Picardy Jules Verne Üniversitesi’nde, Almanya’dan PH-Ludwigsburg, İspanya’dan University of San Pedro ve University of Castilla-La Mancha üniversiteleri ile Mersin Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi’nden katılacak olan akademisyen ve öğretmen adaylarıyla yüz yüze eğitimlerle devam edecek.

Erasmus kapsamında Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğrencileri Cennet Dilara Korum, Nagihan Taşkara ve Fatma Nur ise Almanya, Fransa ve İspanya’dan gelecek olan diğer öğretmen adaylarıyla ve akademisyenlerle eğitimlere katılacak.

Bu projelerle ülkede ilk kez E Twinning kapsamında sanal olarak başlayan bir proje Erasmus’a entegre edilerek “Erasmus Blended Intensive ” programı kapsamında öncü olmuş olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA