Kadın ve genç girişimcilere AB desteği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadın ve genç girişimcilere AB desteği


 

Kadın ve genç girişimciler için AB Mali Yardım Programı kapsamında yerelde kalkınma ajansları aracılığıyla, aralarında Mersin ve Adana’nın da bulunduğu 11 ilde, ‘Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi’ kapsamında destek verilecek.

Haber Merkezi

 

Kadın ve genç girişimciler için AB Mali Yardım Programı kapsamında yerelde kalkınma ajansları aracılığıyla, aralarında Mersin ve Adana’nın da bulunduğu 11 ilde, ‘Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi’ kapsamında destek verilecek. Son başvuru 26 Nisan olup başvurular www.seecocukurova.com.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Dünya Bankası koordinasyonuyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) işbirliğiyle Adana – Mersin illerinde yürütülen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi Bilgilendirme toplantısı düzenlendi. ÇKA, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu  iş birliğinde gerçekleşen toplantıda katılımcılar Seeco Danışmanı Selahattin Ciritci tarafından programın detayları hakkında bilgilendirildi.

Programın, aralarında Mersin ve Adana’nın da bulunduğu toplam 11 ili kapsadığını bildiren Ciritci, kadın ve genç girişimcilerin destekleneceğini aktardı. Kadın girişimcilerde yaş sınırı bulunmadığını, genç girişimcilerinse 18-29 yaş aralığında bulunması gerektiğini kaydeden Ciritci iş fikri bulunup yeni işletme kuracaklara Kuluçka Programı kapsamında 10 bin Euro’ya, bir yıldan uzun süredir faaliyet gösteren işletmelere ise Hızlandırma Programı kapsamında 25 bin Euro’ya kadar hibe verilebileceğini ifade etti.

Toplam 39.5 milyon Euro bütçeli programın amacını ise Ciritci, “Yeni sosyal girişimcileri hayata geçirmek. Kadın ve gençlerin sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesine, toplumsal uyumunun sağlanmasına katkıda bulunmak. Kadınlar ve gençler için yeni istihdam alanları oluşturmak” sözleriyle özetledi.

Program kapsamında bölgede Mayıs ayında toplamda 1200 kadın ve genç girişimciye eğitim vereceklerini kaydeden Ciritci, 11 ilin tamamında toplam 70 adet sosyal girişimcilik merkezi açılmasının planlandığını, yine 11 ilde 1900 girişimciye, Mersin – Adana bölgesinde ise 300-400 girişimciye destek verilmesinin düşünüldüğünü sözlerine ekledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA