Mersin konutta kaybettiren şehirlerarasına girdi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin konutta kaybettiren şehirlerarasına girdi!


 

Gayrimenkul platformu Endeksa’nın verilerine göre, Türkiye genelinde son bir yılda konut fiyatları ortalama yüzde 57 arttı. Reel kaybettiren şehirler sıralamasında yüzde 52 Mersin 10’uncu sırada yer aldı.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

TÜİK verilerine göre Türkiye'de mart ayında yıllık enflasyon yüzde 68,50 olarak açıklandı. Bu yüksek enflasyona karşı bir korunma aracı olarak öne çıkan gayrimenkul, vatandaşların birikimlerini koruma amacıyla tercih ettiği bir yatırım alanı haline geldi.

 

YÜKSEK FAİZLER KREDİLİ SATIŞLARI DÜŞÜRÜYOR

Mart ayında konut satışları 105 bin 394 adet olarak gerçekleşti. Ancak yüksek faizler nedeniyle kredili satışlar düşük seyirde devam ediyor. Geçen ay sadece 12 bin 880 konut kredi kullanılarak alındı. Peşin gerçekleşen satışlarda ise altın ve dövizini bozduranların etkisi görülüyor.

 

ORTALAMA ARTIŞ YÜZDE 57

Gayrimenkul platformu Endeksa'nın verilerine göre, Türkiye genelinde son bir yılda konut fiyatları ortalama yüzde 57 arttı. Ortalama metrekare satış fiyatı ise 25 bin 111 TL oldu. Fiyatlar her şehirde farklı oranlarda yükselirken, bazı şehirlerde bu artış oranı TÜFE'nin üzerinde gerçekleşti.

 

REEL KAZANDIRAN ŞEHİRLER

Reel kazandıran şehirler yüzde 84 ile Hatay, yüzde 79 ile Ordu, yüzde 78 ile Muğla ve yüzde 78 ile Eskişehir, yüzde 75 ile Elazığ: Yüzde 75, yüzde 70 ile Ankara, yüzde 70 ile Sakarya ve yüzde 69 ile Aydın oldu.

 

REEL KAYBETTİREN ŞEHİRLER

Reel kaybettiren şehirler ise yüzde 60 ile Kocaeli, yüzde 59 ile Yalova, yüzde 58 ile Samsun, yüzde 57 ile Urfa, yüzde 57 ile Antep, yüzde 56 ile İstanbul, yüzde 56 ile İzmir, yüzde 56 ile Kayseri, yüzde 54 ile Çanakkale ve yüzde 52 ile Mersin oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA