Kadın ve genç istihdamı SEECO projesi ile desteklenecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadın ve genç istihdamı SEECO projesi ile desteklenecek


 

Kadınlar ve gençler için yeni istihdam alanları oluşturmak amacıyla hayata geçirilen AB destekli, Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında Mersin’de tanıtım toplantısı yapıldı.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) koordinatörlüğünde, çevrim içi olarak Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) tanıtım toplantısı yapıldı. Çukurova Kalkınma Ajansı SEECO proje ekibinden Murat Ertanıroğlu; projenin amacı, ana bileşenleri ve temel çıktıları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

KADINLAR VE GENÇLER İÇİN YENİ İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURULUYOR

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk’ün yanı sıra Mersin TTO Koordinatörü Abdi Kurt, TTO Yürütme Kurulu Üyeleri ve TTO çalışanları katıldı. Projenin temelinin toplumsal uyuma dayandığını söyleyen Murat Ertanıroğlu, “Projenin amacı sosyal girişimcilik yoluyla kadınların ve gençlerin sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesine ve toplumsal uyumunun sağlanmasına katkıda bulunmak, kadınlar ve gençler için yeni istihdam alanları oluşturmaktır” dedi.

 

AMAÇ SOSYAL GİRİŞİMLİK EKOSİSTEMİ

Projenin ana hedeflerini sosyal girişimcilik, geçim kaynağı tesisleri ve ekosistem olarak sıralayan Ertanıroğlu; kadınlar ve gençler odağında sosyal girişimcilik faaliyetlerinin artırılması ve yaygınlaştırılması, sürdürülebilir istihdam imkânlarının oluşturulması ve sosyal girişimciliğe yönelik merkezi ve yerel düzeyde politika, uygulama ve koordinasyonun güçlendirilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Projenin temel çıktılarının sosyal ve ekonomik yönden güçlü kadınlar ve gençler, topluluklar arasında toplumsal uyum ve gelişmiş sosyal girişimcilik ekosistemi olduğunu söyleyen Ertanıroğlu, “Proje kapsamında kadın ve genç girişimcilere yönelik 2 bin 266 eğitim ile bin 905 küçük, orta ve büyük ölçekli hibe verildi. Ayrıca 25 kapasite geliştirme faaliyeti gerçekleştirilirken, 70 sosyal girişimcilik tesisi kurulmuştur.” diye konuştu.

Sunum sonunda Ertanıroğlu katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

 

PROF. DR. ÖZTÜRK “SEECO PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”

Çukurova Kalkınma Ajansı SEECO proje ekibinden Murat Ertanıroğlu’na teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, güzel ve faydalı bir sunumun gerçekleştirildiğini söyledi. Prof. Dr. Öztürk; üniversitede projenin duyurusunun geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacaklarını, kadın ve genç girişimcilere yönelik olarak yapılabilecekler konusunda çalışmalar yürüteceklerini sözlerine ekledi.

 

SEECO PROJESİ HAKKINDA

SEECO Projesi, Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında, Dünya Bankası ile T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla “Girişim Hayâlin Gerçek Olsun” sloganıyla yürütülüyor. Yerelde ise kurumsal uygulama kapasitesi yüksek Kalkınma Ajansları ile iş birliği yapılıyor. Proje, 5 Kalkınma Ajansı’nın görev bölgesinde bulunan 11 ili kapsıyor. Projede yer alan Kalkınma Ajansları ve uygulama ortakları arasında Çukurova Kalkınma Ajansı (Adana, Mersin) bulunuyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA