Sendikalardan laiklik mitingi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sendikalardan laiklik mitingi!


 

Mersin’de, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikalar; laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencesi ile ilgili 28 Mayıs Cumartesi günü Adana’da yapılacak ‘Laik Eğitim ve Laik Yaşam’ temalı mitingine destek için kamuoyuna çağrı yaptı.

EBUBEKİR BAĞCI

KESK Mersin Şubeler Platformu konuyla ilgili, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi’nde yaptığı basın açıklaması ile halkı mitinge destek vermeye çağırdı.

Açıklamayı okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Mersin Şube Eş Başkanı Yılmaz Bozkurt, “Laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencemizden vazgeçmeyeceğiz!” diyerek, baskı, sürgün ve işten atmalara karşı KESK olarak 28 Mayıs’ta eş zamanlı olarak; Adana, Ankara, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Samsun’da sokağa ineceklerini söyledi.

Mersin KESK Şubeler Platformu olarak Mersin’de bulunan emek ve demokrasi bileşenleri ile birlikte 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 14:00’de Karayolları Bölge Müdürlüğü önünde buluşup Adana’ya gideceklerini bildiren Bozkurt, “Bütün halkımızı bu mitinge katılmaya çağırıyoruz” dedi.

 

“AKP LAİKLİĞİ HEDEF TAHTASINA YERLEŞTİRDİ”

 “Laiklik demokrasinin olmazsa olmazıdır” diyen Bozkurt, TBMM başkanının, “Laiklik Anayasadan çıkarılmalıdır” söylemine değinerek, “AKP’nin laikliği hedef tahtasına yerleştirmesi ve bir hesaplaşma konusuna dönüştürülmesi nedensiz değil. Zira gerçek bir laiklikle demokratik haklar, ifade özgürlüğü, eleştiri özgürlüğü, işçi hakları, kadın hakları ve kadınların kurtuluşu beden ve cinsiyete yaklaşım bilimsel ve akademik özgürlük, çocuk hakları, eğitim sisteminin karakteri ve bir bütün olarak demokrasinin gelişkinliği arasında kopmaz bir bağ var. Dolayısıyla Türkiye gerçek bir laikliğe, eşitliğe ve özgürlüğe, demokratik bir toplum ve demokratik bir cumhuriyete kavuşabilir.

AKP’nin sermayeye özel ikramı bütünüyle Güvencesiz bir emek rejimi ülkemize sermayenin cenneti yapmak için dokunulmazlık tartışmalarının ortasında ve kaşla göz arasında emeği kölelik koşullarına mahkûm eden özel istihdam büroları tasarısını parlamentodan geçirdiler. Sırada kamu emekçilerinin sahip olduğu ve artık bir çıbanbaşı olarak görülen kısmi güvenceler var.

 

KESK KAPI KULU OLMADIĞI İÇİN HEDEFTE

Saray ve AKP sermayeye ‘mutlak güvencesizlik’ ikram ediyor. Hedefteyiz Çünkü; Saray ve AKP hükümeti KESK’e yönelik saldırılarını aralıksız bir biçimde sürdürüyor. Üyelerimizin maruz kaldığı baskıların, sürgünlerin, soruşturmaların, işten el çektirmelerin, göz altıların ve tutuklamaların ardı arkası kesilmiyor. KESK’in mevcut iktidarın hedefleri arasında ilk sıralarda yer alması, hiç kuşkusuz nedensiz ve tesadüfî değil. KESK, ‘kapıkulu’ zihniyetini, sadaka kültürünü, biat etmeyi, yandaş sendikacılığı reddettiği ve bu anlayışları mücadelesiyle her zeminde ters yüz ettiği için hedeftir. Bir faşist rejim, kamusal alan radikal bir biçimde dönüştürülmeden, hatta günümüz koşulları söz konusu olduğunda tasfiye edilmeden ve bağımsız sendikal hareket çökertilmeden inşa edilemez. KESK, bu alanda bir direnci ve alanın yeniden inşasını amaçlayan bir inisiyatifi temsil ettiği için hedeftir. KESK, içeride ve dışarıda savaş eşliğinde, ayrıştırma ve suni kutuplaştırmalara dayanarak kendini inşaya koyulmuş bir rejim karşısında, halklar arasında sendikal zeminde bir köprü olarak durduğu ve rolünde ısrar ve sebat ettiği için hedeftir. KESK, kamusal alanda ve eğitim sisteminde gerçekten laik düşüncenin, bilimsel, anadilinde, parasız ve demokratik eğitim talebinin bir mevzisi olduğu için hedeftir. KESK, kadın kurtuluş hareketinin sendikal hareket içinde en ileri kazanımlara sahip kolu olduğu ve tepeden tırnağa ataerkil bir rejim karşısında kadın duyarlılığını ve mücadelesini temsil ettiği için, cinsiyetçiliğe, şiddete, tacize, tecavüze, çocuk istismarcılığına karşı durduğu için hedeftir.

Güvenceli iş, laik ve demokratik yaşamının yolu mücadeleden geçer. AKP ve sarayı durdurabiliriz. Durdurmanın tek yolu mücadeleden ve birleşik bir emek ve demokrasi cephesinin oluşturulmasından geçmektedir. Bunun için Haydi Mersinliler; 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 14.00’de Mersin karayollarında buluşup laikliğin ve kardeşliğin ülkesini kurmak için Adana bölge mitingine katılalım” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA