Büyükşehir meclisinde ‘bar’ tartışması! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir meclisinde ‘bar’ tartışması!


 

Büyükşehir Belediyesi’nin, Pozcu sahilinde alkollü içkilerin de uygun fiyata satılabildiği ‘BAR’ adlı bir pub açmasına ilişkin sosyal medyadaki tartışma meclise taşındı. AKP gençlerin alkole kolay ulaşmasına katkı verilmesini eleştirdi. CHP’li Seçer özgürlükler üzerinden tepki gösterdi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda ‘bar’ tartışması yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Pozcu sahilinde alkollü içkilerin de uygun fiyata satılabildiği ‘BAR’ adlı bir pub açmasına ilişkin sosyal medyadaki tartışmayı meclise taşıyan isim

AKP Grup Sözcüsü Muhammet Emin Tuncaz oldu. Tuncaz belediye imkanları ile gençlerin alkola ulaşmasının kolay hale getirilmesini eleştirerek, “Belediyemizin web sitesinde bayram süresince vatandaşlarımızın yoğun olarak istifade ettiği çoluğuyla çoğuyla rahatlama, sosyalleşme imkanı bulduğu 7 adet olarak gördüğüm kafelerden memnuniyetle biz de müteşekkiriz. Ancak sahilde son günlerde sıkça polemik konusu olan bir bar açılması durumu var. Gençlerin kendi imkanları ile oldukça kolay bir şekilde alkole ulaşmasına imkan sunulması gibi bir durumla karşı karşıyayız. Bu farklı dünya görüşleri için farklı algılanabilecek bir konu. Ama yerel bir kamu idaresi olarak anayasal bir sorumluluk olarak gençlerin kötü alışkanlıklardan korunmasına ilişkin bir sorumluluk üzerimize yüklenmişken, bu konuda gençlerin kötü örnek teşkil edecek uygulamadan istifade ile ileriye yönelik biz ebeveynlerin de arzu etmeyeceğimiz birtakım kolaylıkların sağlanmasını, bunun belediye imkanları ile yapılmasını toplumumuz, gençlerimiz, şehrimiz, hemşerilerimiz açısından uygun görmediğimizi ifade etmek istiyoruz.

Aynı sahilde sözünü ettiğimiz bar işletmesinin biraz ötesinde belki yapılmış bulunan gençlere yönelik kütüphanenin, bilim kültür merkezinin ne kadar faydalı faaliyetler olduğun uda dile getirerek, bunlara ilişkin teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Bizim buradaki endişemiz gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelmesine ilişkin kolaylaştırıcı bir takım uygulamaların belediye eliyle yapılmamasına ilişkin fikrimizi ifade etmektir” dedi.

 

SEÇER “TİRAJI KOMİK VAKA”

Eleştirilere cevap veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise işletmenin içkili yerler krokisi içinde yer aldığının altını çizerek, “Birkaç gündür gündemde olan, sosyal medyanın da tam arayıp da bulamadığı Mersin Büyükşehir Belediyesi seçim sonrası bar açtı’ gibi maalesef bu ülkeyi hangi bakanlar yönetmiş, hem ülkeyi hem partisini ne duruma getirmiş üzülerek bunları izliyoruz. Bir eski bakanın bilip bilmeden, sosyal medya siyasetçileri çok yanlışa sürüklüyor. Beğeni almak için bir gazete haberi, sosyal medyada çıkan bir twiti hemen onları harekete geçiriyor. ‘Acaba rakibe nasıl bir salvo yapsam, taraftarlarımca alkışa tutulsam’ diye. Koca sanayi bakanlığı yapmış ki koca olduğu makam, kişi değil. Bir eski bakanın twiti ile konu gündeme geldi. Ben de bu tirajı komik vakayı izledim. Bizim seçim sonrası bir bar açma faaliyetimiz olmadı. Ama seçim öncesi de olmadı. Ama bizim toplamda 20 kafe, 3’de mobil kafe girişimimiz 2020’den beri devam ediyor. 2020’den buyana başta sahil olmak üzere muhtelif yerlerde kafelerimiz, plajlarımız var. Ve içkili yerler krokisi içinde olan da 5 kafemiz var. Biz buralarda hafif alkollü içeceklere müsaade ettik. Kahvaltı etmek isteyenlere göre de maç izlemek isteyenlere göre de kafemiz var.

 

“BELEDİYE SİZDEN ALDIĞI VERGİLERLE VATANDAŞI KÖTÜ YOLA SEVK ETME GİBİ BİR GİRİŞİM İÇERİSİNDE DEĞİL”

Arkadaşlar kimse bize Anayasa’yı, yasaları öğretmesin. Yapılanlar anayasal, yasal hüküm çerçevesinde. Kaldı ki Mersin özgürlükler kentidir. Mersin turizm kentidir. Buraya şehir dışından farklı nedenlerle insanlar geliyor. Siz Mersin’i bir hayat biçimine, anlayışa mahkum edemezsiniz. Burası özgürlükler kenti. Belediye de sizden aldığı vergilerle vatandaşı kötü yola sevk etme gibi bir girişim içerisinde değil. Belediyemiz sizden aldığı vergileri size harcayarak, sosyal politikalar konusunda gençlerimizin, yurttaşlarımızın eğitim, kültür, sağlık, sporda daha fazla var olmaları için bu kaynakları harcayan bir belediye. Bu anlamda çıkan bu spekülatif haberlere pek kulak asmamanızı, doğruları bizden öğrenip, ondan sonra bunları gündeme taşımanızı istiyoruz. Sosyal medya atışmalarından yola çıkarak bunları değerlendirirseniz yanlışa düşersiniz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA