Toroslar’da gergin meclis | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’da gergin meclis


 

Toroslar Belediye Meclisinde Belediye İşverenleri Sendikası üyeliğinin sonlandırılmasına ilişkin teklif görüşmelerinde CHP direk oylama isterken MHP komisyonlarda görüşme talep etti. MHP’li İlhan Çokgün’ün “Yangından mal mı kaçırıyoruz?” çıkışı dikkat çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Toroslar Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimleri sonrası oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı gergin geçti. 25 yıl sonra Toroslar’da yönetime gelen CHP, sayısal üstünlüğe sahip olmanın verdiği güç ile MHP’ye yüklenmeye çalıştı.

Abdurrahman Yıldız başkanlığında Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda yoklamanın ardından Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, önümüzdeki 5 yıllık dönem boyunca Toroslar Belediyesinin yönetiminde önemli kararlar alacak olan meclis üyelerine hayırlı olsun dileklerini iletti.

 

“YANGINDAN MAL KAÇIRIYORUZ?”

Mecliste toplu sözleşme yapma hakkı ve mali konularda yetki verilen Belediye İşverenleri Sendikası üyeliğinin iptaline ilişkin önerge tartışma konusu oldu. Teklifin direk oylanmasını isteyen CHP’lilere, MHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi. MHP’li meclis üyeleri teklifin ilgili komisyonlara sevk edilmesini istedi. MHP’li Meclis üyesi İlhan Çokgönlü, “Yangından mal mı kaçırıyoruz? Komisyonlara sevk edilsin orada görüşülsün. Yeni gelen meclis üyeler ide konudan haberdar olsun” dedi.

 

“BELEDİYEMİZ ÇOK CİDDİ BİR BORÇ SARMALI İÇERİSİNDE”

MHP’liler ile CHP’liler arasında kısa süreli bir gerilim olurken teklif CHP’liler bir işveren sendikasına ihtiyaç olmadığını savundu. Başkan Abdurrahman Yıldız ise bu konular belediye bütçesini ilgilendiren konuların komisyona gönderilmesi gerektiğini söyleyerek, hepimizin ortak kanaatiyse oylayalım ama MHP grubu bunun Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesini istiyor. Zaten mevzuatta bunun komisyona gönderilmesi gerekiyor. Müdürlerimiz bayram tatilinde. Belediyeye dair çok fazla bilgi sahibi olamadık ama gördüğümüz kadarıyla belediyemiz çok ciddi bir borç sarmalı içerisinde. Dolayısıyla bizim önümüzdeki dönemde çok ciddi tasarruf yapmamız lazım. Toroslar ilçesinin en acil sorunlarından başlayarak bu bütçeyi harcamamız lazım. Benim düşüncem; işveren sendikasına çok ihtiyaç olmadığı yönünde. Bu hizmetin yapılması için bu kadar aidat ödemeye gerek yok. Bu siyasi bir bakış açısı değil. Benim yüzde 100 siyasi düşüncem olsaydı da ben bunu söylerdim. Nasıl ki işçi sendikalarında işçiler aidat ödüyorsa, işveren sendikasında ada bu şekilde ciddi bir aidat ödeniyor. Ama bizim belediyemizde bu işlerin yapılması için maaş ödenen arkadaşlar var. Bu işi arkadaşlarımız yapsınlar. Bu iş için Toroslar’ın kısıtlı bütçesinden bu tarz kurumlara para ödemeyelim.

 

TOROSLAR’DA AN FAZLA ŞİKAYET ÇÖPLERİN TOPLANMAMASI

Bunun gibi başka birlikler de var ama Toroslar’ın başka acil ihtiyaçları var. Örneğin bayramda bana gelen en fazla gelen şikayetlerden biri çöplerin toplanamaması oldu. 2024 yılında, 21’inci yüzyılda hala bir şehrin çöpleri toplanmıyorsa üstelik de 870 işçiye rağmen toplanamıyorsa burada sendika meselesinden daha acil bir durum var demektir” diye konuştu.

Görüşmelerin ardından teklif Plan Bütçe ile Eğitim ve Gençlik Komisyonuna havale edildi.

 

“TOROSLAR HALKININ İSTEĞİNİ, TALEBİNİ İLETEBİLECEĞİ BİR BELEDİYE MECLİSİ VAR”

Başkan Yıldız; “320 bin Toroslar halkının her biri Toroslar’ın yönetiminde kendisini ifade edebilmelidir. Bunun da temel ögeleri seçilmiş belediye meclis üyelerimizdir. Yani her bir Toroslar halkının ihtiyacını, isteğini, talebini iletebileceği bir belediye meclisimiz var. Bundan sonra Toroslar için ne yapabiliriz, bunu konuşmamız lazım” dedi.

 

“EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞACAĞIZ”

Alınan kararların Toroslar için hayırlara vesile olmasını ve ilçenin önünü açılmasını istediklerini belirten Başkan Yıldız; “Farklı memleketlerden gelmiş olsak da aslında Toroslar’da doğduk ve büyüdük. Hepimiz Toroslar’ın çocuklarıyız ve Toroslar için buradayız. Her birimizin farklı siyasi dünyası, farklı görüşleri, ideolojileri var. Bizim siyasete ve pratiğe bakış açımızı da belirleyen burası olacak. Ama esas olan ve hepimiz için önemli olan önceliğimiz Toroslar’ın bulunduğu koşullardan ve konumdan bir adım daha yukarıya çıkmasıdır. İnsanlarımızın daha konforlu ve daha kaliteli hayat sürmesidir. Sokakları temiz, asfaltı dökülmüş, parklarında çocukların oynadığı bir Toroslar hayal ediyoruz. Toroslar için hepimiz el birliğiyle çalışacağız” diye konuştu.

 

“HANGİ SİYASİ PARTİYE OY VERDİĞİ BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL. KIRMIZI NOKTAM, HERKES İŞİNİ YAPACAK”

Mersin kamuoyuna ve belediye çalışanlarına bir mesaj da veren Başkan Yıldız, kırmızı çizgilerinin herkesin işini yapması olduğunu belirterek; “Ben işçi sınıfı mücadelesinden gelmiş, hayatını işçi olarak idame ettiren bir insanım. Mali müşavirim. Yıllardır kendi alın teriyle işçi olarak evine ekmek götüren bir insanım. Evine alın teriyle ekmek götüren, çocuklarının kursağından helal lokma geçiren hiç kimsenin karşısında durmadım ve bundan sonra da durmam. Herkes işini yapacak ve el birliğiyle Toroslar’ı kalkındıracak. Hangi siyasi partiye oy verdiğine bakmaksızın liyakatı ön planda tutacağız” şeklinde konuştu.

 

“BELEDİYE CİDDİ BİR BORÇ SARMALI İÇİNDE”

Başkan Yıldız, belediyenin çok ciddi bir borç sarmalı içinde olduğunu ve önümüzdeki dönemde ciddi bir tasarruf yapacaklarını da dile getirerek; “Toroslar ilçesinin en acil sorunlarından başlayarak halka ait olan bütçeyi halkın gerçek ihtiyaçları için harcamak lazım” dedi.

 

YENİ BAŞKAN VEKİLLERİ, ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Toplantıda, gündem maddelerinde yer alan Meclis Başkan Vekilleri, Meclis Katipleri, Encümen Üyeleri, İhtisas Komisyonlarının üye sayısı ve çalışma süresi, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeleri, Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Üyeleri, Engelliler Komisyonu Üyeleri, Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeleri ile Yurt Dışı İlişkiler Komisyonu Üyeleri seçimleri yapıldı.

Meclis toplantısı, Mayıs ayında yapılacak olan meclis toplantı gününün; 2 Mayıs Perşembe saat:14.00 olarak belirlenmesinin ardından dilek ve temenniler ile son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA