Özel çocuklar atık yağlardan sabun yaptı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Özel çocuklar atık yağlardan sabun yaptı


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde Arpaçbahşiş Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. Kademe’ de özel eğitim ihtiyacı olan çocukların topladığı atık yağlarla sabun yapıldı.

HÜSEYİN YILDIZ

 

Erdemli Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni Şerafettin Özaydın, Çocuk Gelişimi Alan şefi Zeynep Dere ve öğrenciler tarafından yürütülen proje kapsamında Arpaçbahşiş Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. Kademe’ de özel eğitim ihtiyacı olan çocukların topladığı atık yağlarla sabun yapıldı. Çocukların ve velilerin büyük ilgi gösterdiği sabun yapımının ardından çocuklara balon dağıtıldı, sabun hediye edildi.

 

ÇOCUKLAR BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Şerafettin Özaydın çok keyifle yaptıkları bu  etkinlikler  ile çocuklarda bir nebze de olsa farkındalık kazandırabilmenin  çok kıymetli olduğunu söyledi. Özaydın, “Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak hepimizin sorumluluğu, atıkların azaltılması ve dönüştürülmesi konusunda hassas ve bilinçli olmak gerekiyor. Atık yağları toplayarak dönüştürüp sabun yapan çocuklarımızı kutluyoruz’’ dedi.

Okul Müdürü Mustafa Çetin, “Atıkların dönüştürülmesi konusunda okulumuz bünyesinde  daha önceki yıllarda da farklı projeler hayata geçirdik  ve şimdide “Dünyanın Yağını Eritiyoruz” diyerek çıktığımız bu yolda bizimle birlikte yürüyen bütün paydaşlarımıza, okulumuz öğretmen ve öğrencilerine müteşekkiriz.Bu projeyi Erdemli’ deki bütün okullarla   gerçekleştirmeyi hedefliyoruz’’ diye belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA