ÇBK sonunu getirmedi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇBK sonunu getirmedi


 

FIBA Kadınlar Euroleague Final Four (Dörtlü Final) yarı final maçında Fenerbahçe Alagöz Holding, Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin’i 89-80 mağlup ederek finale yükseldi.

SUAT ÖZDAL

 

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonlar Ligi Final4 karşılaşmasında iki Türk takımının karşılaşmasında Türkiye kazandı.

2022/2023 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonlar ligi final karşılaşmasında Final oynayan Fenerbahçe Alagöz Holding -  Çukurova Basketbol Mersin 2023/2024 Sezonu Final 4’te yarı finalde Mersin’de bu kez finale adını yazdırmak için karşılaştılar. Servet Tazegül Spor Salonunda oynanan karşılaşmada taraftar desteği ve tribünlerin doluluğu sahaya yansıdı ve atmosfer basketbol oynamaya uygundu.

ÇBK Epaupa, Copper. Marbey, Araujo, Mavunga beşiyle karşılaşmaya başlarken Fenerbahçe Miliç, Meesseman, Alperi, Collier, Mcbride beşiyle başladı.

birinci peryoda Marbey ve Copper dan dış atışlardan bulduğu sayılarla iyi bir başlangıç yaparken Fenerbahçe'de  Mcbride den ve ikili oyunlardan bulduğu sayılarla cevap verdi. Fenerbahçe top kaybından gelen sayı ve Boyalı alandan bulduğu sayılar ile ÇBK nın Savunma zafiyetinden faydalanarak ilk periyodu 27/20 önde kapatan taraf oldu.

ikinci periyotta Mcbride durdurmakta zorlanan ÇBK, ikili oyunlarla boyalı alandan 26 sayı  ikinci şans topundan 11 sayı ve hızlı hücumdan 6 sayı rakibine verirken Fenerbahçe potasına Marbey ve Copper’dan toplam 25 sayı buluşturdu. hızlı hücumdan 4 sayı boyalı aladan 16 sayı, top kayıplarından sonra 11 sayı ve bencten gelenlerden 6 sayı ile ilk yarı performansını ortaya koydu. ilk yarı 48/42 Fenerbahçe üstünlüğü ile sonuçlandı.

3’üncü periyotta Fenerbahçe Alagöz holding 18 sayı üretirken ÇBK, 20 sayı üreterek maçın içerisinde kalmayı başardı. Periyot skoru 66/62.

4’üncü periyotta taraftarın müthiş desteği kuanitranın hücumdaki katkısı ve Epoupa’nın müthiş sayı ve asistleri ile skoru son 5:00 dakikada 74/74 eşitleyen ÇBK, kupanın bir ucundan tutmaya devam etti. Fenerbahçe Alagöz Holding maçın son bölümlerinde savunma sertliğini ortaya koyunca skor üretmekte zorlanan ÇBK Mcbride, Emma, Miliç ten bulduğu sayılarla farkı açarak son 1:22 kala skoru 85/78’ya getirdi.

Karşılaşma 89/80 Fenerbahçe Alagöz Holdingin Galibiyeti ile sonuçlandı.

Karşılaşmada ÇBK dan Copper 19 sayı Mavunga 18 sayı, Epaupa 13 sayı Marbey 12 sayı üretirken, Fenerbahçe Alagöz Holding’te Mcbride 25 sayı, Meesseman 17 sayı, Miliç 15 sayı, Collier 12 sayı, Anderson 10 sayı üreten isimler oldu.

Fenerbahçe Alagöz Holding’in finalde rakibi Fransa temsilcisi Villeneuve olurken 3’üncülük karşılaşması ÇBK ile USK Prag arasında oynanacak.

Karşılaşmalar Pazar günü 3’üncülük maçı saat 16:00’da final maçı 19:00’da oynanacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA