Mersin’de şehitler unutulmadı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de şehitler unutulmadı


 

Mersin’de Ramazan Bayramı dolayısıyla Şehitliği ziyaret eden il protokolü, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

Mersin Şehir Mezarlığındaki Şehitlikte düzenlenen programda, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Şehit yakınları da kabir başında dualar etti. Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve protokol üyeleri, şehitlerin kabirlerini tek tek dolaşarak karanfil bıraktı, şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti.

Vali Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitlikte ziyaretler gerçekleştirerek gaziler ve şehit aileleriyle bir araya geldiklerini söyledi.

Ramazan ayını hep birlikte idrak ettiklerini ve geride bıraktıklarını ifade eden Pehlivan, "Ramazan ayı bizler için müstesna bir aydır. Bu ay manevi duygularımızın daha da derinleştiği, çoğaldığı, arttığı, yeşerdiği bir aydır. Ramazan ayı, iftar sofralarımızı, başta ailelerimiz olmak üzere, akrabalarımızla, komşularımıza, çocuklarımızla, toplumumuzun her kesimiyle paylaştığımız bir aydır. Ramazan ayını, hikmetlerine uygun şekilde yaşamaya, yaşatmaya gayret ettik. Mersin'de de şükürler olsun huzurlu bir Ramazan ayı geçirdik. Ve şimdi de bayrama kavuştuk" dedi.

Pehlivan, bu vesileyle Ramazan Bayramı öncesi şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiklerini kaydetti.

 

MEZARLIKTA YOĞUNLUK YAŞANDI

Mersin Şehir Mezarlığında da yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığa gelerek yakınlarının kabirini ziyaret etti. Mezarlıkta temizlik ve sulama yapan vatandaşlar daha sonra dua etti.

İl Trafik Müdürlüğüne bağlı ekipler mezarlık önünde trafiğin aksamaması için önlem alırken Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler de mezarlık içerisinde yaptıkları seferlerle vatandaşların yakınlarının mezarlarına ulaşmasını sağladı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA