S Plaka ihalesinin tarihi belli oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

S Plaka ihalesinin tarihi belli oldu!


 

Büyükşehir Belediyesi’nin arttırmak istediği esnafın ise yenileri yerine mevcutlara ilişkin düzenleme yapılmasını istediği S plakalara ilişkin ihale süreci başladı!

Hediye Eroğlu

Mersin’de bazı kesimlerin Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak ‘S’ plaka sayısının artırılmasını talep etmesi üzerine bir tespit komisyonu kuran ve rapor hazırlayan Belediye Ulaştırma Daire Başkanlığı, kurum ve kuruluşların görüşlerini alarak, raporda plaka sayısının artırılmasına karar verdi. Esnaf bu karar tepki gösterirken, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası “Yeni S plakalara ihtiyaç var” açıklamaları ile konuya dahil olmuştu. 
Tartışmalı meclis görüşmeleri sonrası kabul edilen teklif ile ilgili ihale süreci başladı. 

BAŞVURULAR 27 MAYIS’TA ALINACAK
Son olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 110’u kent merkezinde olmak üzere toplam 390 adet yeni S plaka ihalesi için düğmeye bastı.
İhale ile merkeze 110 adet S plaka verilirken; Çamlıyayla’ya 5, Silifke’ye 50, Mut’a 150, Gülnar’a 15, Aydıncık’a 20, Bozyazı’ya 15, Anamur’a 25 adet S plaka verilecek. 
İhaleye başvurular 27 Mayıs 2016 günü başlayacak ve 16 Haziran 2016 günü sona erecek. 
İhale için Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ticari Plakalar ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne müracaat edilecek.

İHALE TARİHİ 23 HAZİRAN
İhaleye katılım hakkı elde edenler; 20 Haziran 2016 günü açıklanacak. İhale için 23 Haziran günü teklif verilebilecek. İhale Kongre Merkezi’nde yapılacak.
İhaleye katılabilmek için 27 Mayıs 2016 tarihine kadar, en az 2 yıl odaya kayıtlı şartı aranacak ve son iki hafta içerisinde düzenlenmiş olan; yolcu taşımacılığı kapsamında şoförlük mesleğini seçmiş olduğunu belirten güncel ‘Oda Kayıt Belgesi’nin aslı istenecek.
“Kapalı Teklif Usulü” ile yapılacak ihalede S Plakalar; merkezde 114 bin, Mut’ta bin 8 TL, Silifke’de 4 bin, Anamur’da 2 bin 400 TL, Bozyazı’da bin 200 TL, Aydıncıkta bin 300 TL, Gülnar’da bin 120 TL ve Çamlıyayla’da 4 bin TL’den ihaleye çıkacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce yayınlanan ihale duyurusunda, “Toplu taşımacılığın geliştirilmesi, korsan taşımacılığın önlenerek kayıt ve disiplin altına alınması, fiilen çalışan esnaf menfaatlerinin korunması ve trafik güvenliği yolcu emniyetinin sağlanması için Mersin Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde okul taşıtı ve personel servis aracı olarak faaliyetini sürdüren tahditli ‘S’ plaka araç sayısında ihtiyaca binaen arttırılması gerekçesi ile 390 adet ‘S’ plaka verilmesinin ihale işi aşağıdaki ihale şartları kapsamında yapılmasının uygun olacağına oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

ESNAF NE DEMİŞTİ?
Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, merkezdeki S plakaların 1998 yılında Bakanlar Kurulu’nun 86/10553 sayılı kararıyla dondurulduğunu anımsatarak, Mersin’de bu kararla 813 S plakanın dondurulduğunu söyledi. Dinçer, esnafın elindeki parayı kaybetmemesi ve milli ekonomiye zarar vermemesi için her zaman esnafa sınırlama getirilmesi yönünde çaba harcadıklarını belirterek, “Bazı büyük şirketler servis plakalarının artırılmasına yönelik sürekli belediyeyi taciz ederek dilekçeler verdiler. Biz Mersin’de gerçekten bir ihtiyaç varsa artırılsın dedik. Ama iş bulamadığından trafikte çekme plakalar varken yenilerinin verilmesi yanlış. Önce yastık altındaki plakalar bir piyasaya çıksın, çalışır hale gelsin. Bunlara da bir süre koyalım, hiç kimse rant amaçlı bir plaka alıp trafikte çekme yapmasın. Bizim amacımız kişilerin rant elde etmesi değil, geçimini servisçilikle sağlaması” ifadelerini kullanmıştı. 

“S PLAKA SAYISININ ARTIRILMASINI İSTEMİYORUZ”
Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın da, Mersin’de Bakanlar Kurulu kararıyla 1998 yılında S plakalara sınırlama getirildiğini ve 813 servis aracının kentte hizmet verdiğini söyleyerek, “Fakat S plaka dışında da bazı kesimler bu plakaların yetmediğine dair belediyeye çeşitli başvurularda bulundular. Buna istinaden de Büyükşehir Belediyemiz bir tespit komisyonu oluşturdu. Tespit komisyonu çalışmalarında biz her zaman ki tavrımızı net olarak belirttik. Çünkü halihazırda şu anda 813 S plaka içinde çalışmayan plakalarımız var. O plakalar sistem içerisine dahil olduğunda eksikliklerin giderileceğini her zaman savunduk. Bu plakaların yeterli olduğunu savunuyoruz ve komisyonda da aynı şekilde savunmamızı sürdürdük, bu plakaların Mersin’e yeterli olduğunu söyledik. Biz oda olarak S plaka sayısının artırılmasını istemiyoruz. Komisyonda da bunu belirttik” demişti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA