Tour of Mersin revize edildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tour of Mersin revize edildi


 

SUAT ÖZDAL

 

Son olarak 2019 Nisan ayında organize edilen Tour Of Mersin, 5 yılın ardından tekrar yapılmaya başlandı. Birinci gün Anamur’dan star alan yarış Gülnar Yanışlı’da son buldu. Ancak start noktası TAG üzerinde bulunması gereken logoların ve start yazısının objektiflerde görünür olmaması, zeminin bir kısmının asfalt bir kısmının mucur olması sıkıntılara neden oldu. İkinci gün de Gülnar - Mut - Silifke - Erdemli - Mezitli Soli Pompei polis parkurunun son 2 km’sinde organizasyon hatasından dolayı trafiğin gerekli önlemler alınmadığı için yarış komiserinin aracının trafiğe takılması tepki çekti. Bu nedenle bazı sporcuların yanlış yönlere gitmesi kaçış gurubu ile Pelaton’nun kargaşadan dolayı birleşmesi birçok sporcuyu üzdü. Ve Yarış Komiseri finiş noktasını 2 km geriye çekerek kaçış gurubunda bulunan 15 bisikletliyi starta aynı sürede girişini yaparak sorunu çözmeye çalışsa da bir çok bisiklet sürücüsünün üzüntüsünü sosyal medyalarından paylaştığı gözlemlendi.

Yarışta yaşanan bu kargaşadan dolayı 3.gün Tarsus Çamlıyayla Yenişehir Özgecan Parkuru, Yarış Komitesinin aldığı kararla finiş noktasını Ayvagediği olarak belirleyerek, sosyal medyadan duyurularak vatandaşlarla bilgi paylaşımı yapıldı. Camia kararın çıkacak bir olumsuzluğun yarış adına üzücü olacağı dile getirildi. İlçe ilçe yapılması gereken parkur için güvenlik toplantısının önemi daha iyi anlaşıldı. Organizasyon tarafından ilgili görevlilere sunumlu bir şekilde parkur bilgilendirilmesi ve istekler anlatılmış olsaydı aksaklıklar yaşamayacaktı görüşünü dile getirdiler.

Yarışın son gününde Mersin’de bayram arifesi nedeniyle tatil programı olan Mersinliler şehirden uzaklaşmış olmaları nedeniyle trafik akışını fazla etkilemeyeceği sakin modda bir yarış olacağı bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA