Mersin’e 516 proje için 159 milyar TL lazım! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’e 516 proje için 159 milyar TL lazım!


 

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yağılan İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı 2’inci Dönem Toplantısında, kentin ihtiyaç duyduğu 516 proje için toplam tutarı 159 milyar 285 milyon 792 bin TL gerektiği bildirildi.

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, il genelinde devam eden ve planlanan kamu yatırımlarını değerlendirmek, projelerin etkin ve verimli bir şekilde hayata geçmesini sağlamak için kurumlar arası gerekli iş birliği ve koordinasyonu sağlamak maksadıyla yılda 4 kez düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı II. dönem toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Kaymakamlar, Belediyelerin ve Üniversitelerin temsilcileri, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

516 PROJE İÇİN 159 MİLYAR TL GEREKLİ

Vali Pehlivan, toplantıda yaptığı konuşmada; ‘İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı II. dönem toplantısını gerçekleştiriyoruz. İlimizde yürütülmekte olan 516 projenin toplam tutarı 159 milyar 285 milyon 792 bin TL, 2024 yılı ödeneği 21 milyar 589 milyon 888 bin TL, 2024 yılı harcaması 3 milyar 946 milyon 949 bin TL, 2024 yılı nakdi gerçekleşme oranı yüzde 18,28’dir.

 

516 İŞİN SADECE 31’İ HAYATA GEÇTİ

Projelerin 132’si tarım sektöründe, 102’si eğitim sektöründe, 57’si ulaştırma-haberleşme sektöründe, 25’i turizm sektöründe, 24’ü enerji sektöründe, 16’sı sağlık sektöründe, 8’i imalat sektöründe, 1’i konut sektöründe ve 151’i de diğer kamu hizmetleri sektöründedir.

Gerçekleşme durumlarına bakıldığında ise programda yer alan toplam 516 işin 31’i hayata geçirilmiş, 350’si devam etmekte, 77’si ihale aşamasında ve 58’inde de hazırlık çalışmaları devam etmektedir.

 

TAKİPTEYİZ!

Mersin İlimizin her alanda daha da kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacak bu projeler ve bu projeler kapsamındaki işler, devletimizin, bakanlıklarımızın yatırım programları kapsamında devam etmektedir. Kamu yatırımlarının en etkin şekilde gerçekleştirilmesi konusunda gerekli takibi sürdüreceğiz.

Bu projelerin İlimizde hayata geçirilmesi konusunda sağlamış oldukları desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün Bakanlıklarımıza, devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarına Mersin ilimiz adına şükranlarımızı sunuyorum.

 

İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Tüm kamu hizmetlerinde olduğu gibi kamu yatırımlarının hayata geçirilmesi konusunda da etkin, verimli ve rasyonel bir anlayışla çalışmak, temel prensibimiz, temel yaklaşımımızdır. Yatırımlardan beklenen neticelerin alınabilmesi açısından ilgili kurum ve kuruluşların koordinasyon ve iş birliği içerisinde çalışmaları gerekmektedir. Bu bağlamda toplantılarımızda özellikle koordinasyon gerektiren sorun, ihtiyaç ve hususların, taleplerin gündeme getirilmesi ve çözüm üretilmesi büyük önem taşımaktadır. Bütün yatırımlarımız Mersinimize, Mersinli hemşerilerimize hayırlı olsun.“dedi.

Katılımcılara iştiraklerinden dolayı teşekkür eden Vali Pehlivan, toplantının il için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri tarafından devam eden projelerle ilgili sunum yapılması, koordinasyonu gerektiren hususların değerlendirilmesi ve soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA