MTSO, kentsel dönüşüm çalıştayına hazırlanıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO, kentsel dönüşüm çalıştayına hazırlanıyor


 

MTSO Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu, Mayıs ayında kentteki yapı stoğunun güçlendirilip deprem riskinin en aza indirilmesine katkı sunacak, bilimsel yöntemlerin tartışılacağı ‘Mersin Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’na hazırlanıyor.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 14 No’lu İkamet Amaçlı İnşaat, 15 No’lu Mühendislik ve Mimarlık, 16 No’lu İnşaat Malzemeleri Üretimi ve Ticareti, 39 No’lu Emlak ve Destek Faaliyetleriyle 40 No’lu Genel İnşaat Faaliyetleri Meslek Komitesi Üyelerinden oluşan MTSO Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu faaliyetlerini sürdürüyor.

Mersin’in kentsel dönüşümüne ışık tutması adına İstanbul’a giderek uygulamaları yerinde inceleyen Çalışma Grubu Üyeleri, düzenledikleri toplantıyla hazırladıkları gözlem sonuç raporundaki tespitleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’la paylaştı.

 

EN BÜYÜK SORUN ZEMİN SIVILAŞMASI VE 1999 ÖNCESİ YAPILAN BİNALAR

Mersin’in en büyük sıkıntısının sahil bandının önemli bölümündeki zemin sıvılaşması ve 1999 yılı öncesi binaların büyük kısmının riskli yapı sınıfında olduğuna dikkat çekilen toplantıda çalışmalara pilot bölge olarak Mezitli ve Yenişehir’den başlanabileceği önerisi getirildi. Toplantıda İstanbul’da uygulanan yöntemleri aktaran Çalışma Grubu Üyeleri, dönüşüm sırasında her belediyenin kat maliklerini ikna etmek için farklı yöntemler uyguladığına değindi. Kimi binanın yıkılması kiminin güçlendirilmesi gerekeceğinden Mersin özelinde de farklı uygulamalar geliştirilmesi gerektiği ifade edilen toplantıda en verimli sonucun belediyelerin, müteahhitlerin ve kat maliklerinin ikna olacağı ortak bir paydada buluşması halinde alınabileceği vurgulandı. Kentin olası depremlere hazır hale getirilmesinin önemine dikkat çekilerek çalışmalara vakit kaybedilmeden başlanması gerektiği ifade edildi.

 

MEZİTLİ VE YENİŞEHİR’DE DEPREM SONRASI RİSKLİ BİNA TESPİTİ TAMAMLANDI

Mezitli ve Yenişehir’de deprem sonrası riskli bina tespitinin büyük ölçüde yapıldığı, imar çalışmalarının da diğer ilçelere oranla daha hazır olduğu ifade edilerek ilgili belediyelere pilot bölge olma önerisi götürülmesi kararlaştırıldı. Kentsel dönüşüm konusunda belediyelerin tek başına başarıya ulaşma ihtimali bulunmadığı da belirtilen toplantıda belediyelerin, MTSO ve ilgili meslek odalarının,  özel sektörün işbirliği içinde hareket etmesi gerektiği ifade edildi.

Uygulamaları yerinde görmesi sonrasında geniş katılımlı bir Kentsel Dönüşüm Çalıştayı düzenlemeye hazırlanan MTSO Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu, bu çalıştay sonrası oluşacak raporu belediye başkanlarına sunacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA