Süper Lig’de ilk gün iki rekor çıktı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Süper Lig’de ilk gün iki rekor çıktı


 

Mersin’de yapılan Atletizmde Turkcell Süper Lig’in ilk kademe yarışmalarında heyecan dorukta! Eda Tuğsuz büyüklerde, Mizgin Ay ise yıldızlarda yeni rekorları kayıtlara geçirdiler.

ALİ ŞANLI

Erkekler ve kadınlarda sekizer kulübün katıldığı Türkiye Turkcell Atletizm Ligi’nde ilk gün yarışmaları Mersin’de geride kaldı. İlk gün sonunda erkeklerde ENKA, kadınlarda ise Fenerbahçe liderliği aldı.
Birinci günün en önemli derecesi Eda Tuğsuz’dan geldi. Fenerbahçe’nin 19 yaşındaki rekortmen ciritçisi, 16 Mayıs’ta attığı 57.24’lük Türkiye rekorunun üzerinden bir hafta geçmişken yeni bir rekora daha imza koydu. Eda, 58.95’lik derecesiyle rekorunu 1 metre 71 santimetre geliştirdi ve Amsterdam’daki Avrupa Atletizm Şampiyonası için de baraj geçti. Tuğsuz’un bu derecesi büyükler rekoru olduğu gibi yaş grubu itibariyle gençler rekoru olarak da kayda geçecek.
Eda dışında rekor kıran bir diğer isim yine Fenerbahçe forması giyen 16 yaşındaki genç yetenek Mizgin Ay’dı. 100 metre yarışını Ivet Lalova (ENKA) ve Berfe Sancak’ın (Bursa BŞB) gerisinde üçüncülükte tamamlayan Mizgin, 11.88’lik derecesiyle Nimet Karakuş’a ait 2009 yılından kalma yıldızlar rekorunu 0.06 saniye aşağıya çekti.
Son dönemin formda ismi Yavuz Can, TSK Gücü formasıyla yarıştığı 400 metre mücadelesini 45.72’lik performansıyla kazanırken, Alexander Linnik (FB) ve Batuhan Altıntaş’ı (ENKA) geride bıraktı. Can, 45.40’lık Rio barajı hedefini sonraki yarışlara bıraktı.
Erkekler 1500 metrede ENKA forması giyen Ali Kaya, Galatasaray’dan Levent Ateş ile son çizgiye kadar çekişti. Ateş, sonuna kadar zorladığı Kaya’yı geçemese de mücadelesiyle göz doldurdu.
Çekiç atmada Eşref Apak, beşinci hakkındaki 75.72 ile bu yılki en iyisini gerçekleştirirken, 400 engellide Yasmani Copello, 49.38 ile rahat bir birincilik elde etti.
Birinci günün ardından kadınlarda Fenerbahçe 80 puan toplarken, ENKA 79, Bursa BŞB 60 puan yaptı. Erkeklerde ise ENKA 74, Fenerbahçe 70, Galatasaray da 54 puanla ilk üçü aldılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA