Mezitli adaylara değil partilere oy verdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli adaylara değil partilere oy verdi


 

Mersin’de CHP’nin kalesi olarak görülen Mezitli ilçesinde CHP’li Ahmet Serkan Tuncer oyların yüzde 63’ünü alarak belediye başkanı olurken, seçimlerde partilerin adaylardan daha çok oy aldığı görüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde 31 mart mahalli idareler seçimlerini kazanan CHP’li Ahmet Serkan Tuncer oldu. CHP Grup Başkan vekili Ali Mahir Başarır’a yakın olması ile adı gündeme gelen ve bu sayede aday yapıldığı tartışmaları yaşanan Tuncer, ilçede partinin bölünmesine de neden olmuştu.

 

CHP’NİN KALESİNDE ZAFER PARTİSİ’NDEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

CHP’nin bölündüğü kalesi Mezitli’de 158 bin 772 seçmen için 437 sandık kuruldu. Tuncer 72 bin 142 ile oyların yaklaşık yüzde 63,30’unu alırken, Cumhur İttifakı adayı Mevlüt Ekmekçi 27 bin 331 ile yüzde 23,67 oranında oy alabildi.

Aday gösterilmemesi üzerine CHP’den istifa ederek seçime bağımsız giren Neşet Tarhan ise 7 bin 91 ile oyların yüzde 6,17sini aldı.

Ancak özellikle Suriyeli, Rus ve Ukraynalıların yoğun yaşadığı Mezitli’de Zafer Partisi adayı Ali Özgür Kibritçioğlu’nun aldığı 2 bin 419 oy dikkat çekti. Kibritçioğlu’nun yüzde 2,10 oranında oy alması göçmen karşıtı politikalar olarak yorumlandı.

 

MEZİTLİ’DE 40 BİN KİŞİ SANDIĞA GİTMEDİ

Ahmet Serkan Tuncer, belediye başkanlığı için 72 bin 142 seçmenin oyunu alsa da Mezitli’de sandığa gitmeme oranı da dikkat çekti. Mezitli’de 158 bin 772 seçmen bulunurken bunların ancak 118 bin 637 oy kullanılırken, bunların 114 bin 993’ü geçerli sayıldı. İlçe seçmeninin yaklaşık yüzde 25.7’sinin oy kullanmadığı Mezitli’de sandığa atılması halinde sonucu değiştirebilecek 40 bin oy olduğu görüldü.

 

MEZİTLİ HALKI ADAYLARA DEĞİL PARTİLERE OY VERDİ

Öte yandan Mezitli’de CHP belediye meclis üyeliğinde, Ahmet Serkan Tuncer’den daha çok oy aldı. Tuncer 72 bin 142 ile oyların yaklaşık yüzde 63,30’unu alırken, CHP 73 bin 581 ile oyların yüzde 64,14’ünü aldı.

Cumhur İttifakı adayı AKP’li Ekmekçi, 27 bin 331 ile yüzde 23,67 oranında oy alırken partisi 28 bin 658 ile yüzde 24,98 oranında oy aldı.

Mezitli’de meclis üyeliğinde 3’üncü olan parti ise Zafer Partisi oldu. Yabancıların çoğunlukla yaşadığı Mezitli’de Zafer Partisi adayı Kibritçioğlu 2 bin 419 ile oyların yüzde 2,10’unu alırken, parti belediye meclis üyeliğinde 3 bin 682 ile yüzde 3,21 oranında oy aldı.

 

AHMET SERKAN TUNCER, BELEDİYEYE İLK ADIMINI ATTI

 

 

 

Mazbatasını alarak resmen göreve başlayan Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, coşkulu bir kalabalık eşliğinde belediye binasına adım attı.

Heyecan ve umut dolu bu adımın; belediyenin yeni dönemine başlangıcın simgesi olduğunu belirten Başkan Tuncer, binaya girişinde kendisini karşılamaya gelen belediye çalışanları ve destekçileriyle samimi bir şekilde selamlaştı.

Bu buluşmanın, yerel yönetim ekibiyle birlikte çalışma arzusunu ve kararlılığını ortaya koyduğunu belirten Başkan Tuncer; “Bu coşkulu karşılamanın beni çok mutlu ettiğini belirtmem gerekiyor. 20 yıl önce çıktığımız bu yolda, hedefimiz ve arzumuz Mezitli’ye hizmet etmekti. Bugün bana inanan insanlar ile birlikte belediyemize ilk adımımızı attık. Belediyemizin güçlü yönlerini ve geliştirilmesi gereken alanlarını belirleyerek sürece başlayacağız. Yeni döneme umutla bakma motivasyonumuzu arttırıyoruz. Halka yönelik daha etkin ve verimli bir hizmet sunma amacımız var. El birliğiyle görevimize ve Mezitli için durmadan, yorulmadan çalışmaya başlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA