Mersin’de emekliler ve ilk kez oy kullanan gençler etkili oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de emekliler ve ilk kez oy kullanan gençler etkili oldu


 

Mersin’de yerel seçimlerde emekli vatandaşlarımızla ile ilk kez oy kullanan gençler sonuca direk etki ettiler. Özellikle son güne kadar müjde bekleyen emeklilerin yaşadığı hayal kırıklığı anketleri bile şaşırtacak tepkiye dönüşürken seçim sonuçlarına da direk etkisi oldu.

Serkan Tultak

 

Türkiye'de 37 ilde emeklilerin o ildeki toplam nüfus içindeki payı yüzde 20 ve üzerinde olurken aralarında Mersin’in de yer aldığı 20 ilde ise bu oran yüzde 15-20 arasında yer aldı.

 

MERSİN’DE EMEKLİLERİN NÜFUSA ORANI YÜZDE 17.17

Resmi verilere göre Mersin’in nüfusu 1 Milyon 938 Bin 389 kişi olurken, kayıtlı seçmen sayısı da 1 milyon 387 bin 345 kişi olarak açıklandı. Emekli kişi sayısı ise 332 Bin 903. Emekli kişi sayısının nüfusa oranı da yüzde 17,17 olduğu belirtildi.

Mersin’de CHP seçimleri 2019 yılında yüzde 45,09, 2024 yılında ise yüzde 59,52 ile seçimi kazandı. Emekli vatandaşların nüfusa oranı yüzde 17,17 olurken, seçime direk etki ettikleri de ortaya çıktı.

Öte yandan AK Parti'den CHP'ye geçen 10 kentten 7'sinde, MHP'den CHP'ye geçen 5 kentin de tamamında emekliler il nüfusunun yüzde 20'den fazlasını oluşturuyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA