Toroslar 30 yıl sonra SOL’a döndü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar 30 yıl sonra SOL’a döndü!


 

Mersin’in Toroslar ilçesi 31 Mart seçimlerinde 30 yıllık sağ iktidar geleneğine son vererek, CHP’li Abdurrahman Yıldız’ı belediye başkanı olarak seçti. Toroslar’da ki 227 bin 805 kişiden 170 bin 713’ü sandığa gitti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de 31 Mart seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre merkez Toroslar ilçesinde sürpriz bir sonuç yaşandı. CHP’nin Abdurrahman Yıldız, MHP’nin kalesinde kazanan isim oldu.

 

TOROSLAR’DA 57 BİN KİŞİ SANDIĞA GİTMEDİ

Kent merkezinde ki en büyük ilçe konumunda bulunan Toroslar’da 227 bin 805 seçmen için 636 sandık kuruldu. Ancak Toroslar’da ki 227 bin 805 kişiden 170 bin 713’ü sandığa gitti. Toroslar’da geçerli oy sayısı 162 bin 540 olurken, 8 bin 173 oy geçersiz sayıldı. Toroslar’da yaklaşık 57 bin kişinin sandığa gitmediği görülürken bu oranın seçim sonuçlarını değiştirebilecek sayıda olduğu tespit edildi.  

 

İYİ PARTİ, MHP’YE KAYBETTİRDİ

Cumhur İttifakı adayı MHP’li Dr. Ali Öz ile CHP’li Abdurrahman Yıldız arasındaki seçim kıran kırana geçti. Yıldız, 76 bin 476 ile oyların yüzde 47,5’ini alarak kazanan isim oldu. Ali Öz’ün oyu ise 64 bin 451 ile yüzde 39,65’te kaldı.

İYİ Parti adayı Nihat Soysal ise 9 bin 193 ile oyların yüzde 5,66’sını alarak MHP’nin kaybetmesinde önemli bir etken oldu.

Yeniden Refah Partisi adayı Soner Çelik ise yüzde 1,79 ile 2 bin 907 oy alırken, Zafer Partisi adayı Ziya Özmen, yüzde 1,35’e tekabül eden 2 bin 188 oy aldı.

 

30 YILLIK SAĞ GELENEĞİ ÇÖKTÜ

Bu sonuçlar itibariyle Toroslar, 31 Mart seçimlerinde 30 yıllık sağ iktidar geleneğine son vererek, CHP’li Abdurrahman Yıldız’ı belediye başkanı olarak seçti.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da yayınladığı mesajla, değişimden, dayanışmadan yana tercihini yapan tüm Toroslar halkına teşekkür etti.

Toroslar’ın 30 yıllık makus talihini değiştirme sözü veren Yıldız, “Sizin sözünüz bizim yönümüz olacak” anlayışıyla yürüttüğü seçim kampanyasına emek veren herkese teşekkür etti.

 

“SİZİN SÖZÜNÜZ BİZİM YÖNÜMÜZ OLACAK”

31 Mart seçimlerinin tüm Türkiye ile Mersin’de de yeni bir başlangıç olacağını dile getiren Yıldız, şunları söyledi: “Seçim kampanyası süresince gecesini gündüzüne katan gençlere, kadınlara, Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sözümüze inanan, desteğini esirgemeyen basın emekçilerine teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürümüz tercihini değişimden yana kullanan, Toroslar’ın makus talihini yenmek için bizimle dayanışma içinde olan Toroslar halkına. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, oy versin, vermesin tüm Toroslar halkının belediye başkanı olacağım. Sizin sözünüz bizim yönümüz olacak. Toroslar kazandı! Toroslar’ın 30 yıllık makus talihini hep birlikte değiştireceğiz. Dayanışmayı birlikte büyüteceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA