Mersin’de AKP’den sonuçlara itiraz geldi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de AKP’den sonuçlara itiraz geldi!


 

Mersin’de AKP tarafından Akdeniz ve Yenişehir ilçe seçim sonuçlarına itiraz edildi. Parti temsilcileri, ilçe seçim kurullarına başvurarak Akdeniz’deki 12 sandıkta ve Yenişehir’de 238 sandıkta geçersiz oylara ilişkin itirazlarda bulundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin'in Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonuçlarına AKP tarafından itiraz edildi. AKP temsilcilerinin, Akdeniz ilçesinde 12 sandıkta ve Yenişehir ilçesinde 238 sandıkta geçersiz oylara ilişkin ilçe seçim kurullarına başvuruda bulunduğu öğrenildi. İtirazların, ilçe seçim kurullarının değerlendirmesinin ardından sonuçlandırılacağı açıklandı.

 

AKDENİZ’DE NE OLMUŞTU?

Akdeniz ilçesindeki kesin olmayan sonuçlara göre, DEM Parti adayı Hoşyar Sarıyıldız 47 bin 843 oy alırken, AKP adayı M. Mustafa Muhammet Gültak ise 39 bin 375 oy almıştı.

Yaklaşık 300 bin seçmenin sandığa gitmediği Mersin’de rekorun Akdeniz’de olduğu görüldü. Toplam 179 bin 199 seçmenin bulunduğu Akdeniz’de kullanılan oy 139 bin 384 kişi oldu. Akdeniz’de yaklaşık 40 bin kişi sandığa gitmezken, geçerli oy sayısı 129 bin 570, geçersiz oy ise 9 bin 814 oldu.

DEM ile Gültak arasındaki oy farkı 7 puan olurken, geçersiz sayılan oylar ile sandığa gitmeyenlerin seçimin kaderini değiştirecek potansiyele sahip olduğu görüldü.

 

YENİŞEHİR’DE NE OLMUŞTU?

Yenişehir ilçesinde ise kesin olmayan sonuçlara göre CHP adayı Abdullah Özyiğit 88 bin 227 oy alırken, AKP adayı Kenan Peker ise 23 bin 892 oy almıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA