Patronlardan velilere meslek lisesi çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Patronlardan velilere meslek lisesi çağrısı!


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 27 No’lu Makina Sanayi Meslek Komitesi toplantısında meslek liselerinin önemi vurgulanarak velilerin çocuklarını bu okullara yönlendirmesi adına neler yapılabileceği görüşüldü.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, 27 No’lu Makine Sanayi Meslek Komitesi toplantısına katılarak sektör hakkında bilgi aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Koordinatörü Kamil Toksoy’un da katıldığı toplantıda sektörün ara eleman ihtiyacı değerlendirilip ihtiyacın karşılanmasına yönelik yapılabilecekler konuşuldu.

Meslek liselerinin öneminin vurgulandığı toplantıda özellikle velilerin bu okulların kıymetini daha çok anlaması ve çocuklarının bu okulları tercih etmesini desteklemesi noktasında neler yapılabileceği değerlendirildi. İşletmelerin öğrencilerle diyaloğunu artıracak birliktelikleri sağlayacak ortamların oluşturulmasının önemine dikkat çekildi. Bu sayede öğrencilerin çalışacakları koşulları daha yakından tanıması sağlanırken firmaların da ileride birlikte çalışacağı personelle diyaloğunu geliştirmesine imkan tanınacağı vurgulandı. Toplantıda meslek lisesi mezunlarının mezun oldukları alanda çalışmayı tercih edebilmesi için işletmelerin fiziki şartlarının yeni neslin talepleri doğrultusunda yeniden düzenlenmesi, modernize edilmesinin önemi de öne çıktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA