‘Dans Adrenalin’ Mersin ve Ankara Turnesinde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Dans Adrenalin’ Mersin ve Ankara Turnesinde


 

Haber Merkezi

 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) modern dans topluluğu MDTistanbul “Dans Adrenalin” ile, 4 Nisan’ da Mersin, 6 Nisan’da Ankara’da olacak.

MDTistanbul, beş parçadan oluşan “Dans Adrenalin” adlı programıyla Mersin ve Ankara turnesine çıkıyor. Bu program, döngüsel tasarım, sürdürülebilirlik ve ileri dönüşüm ilkelerine dikkat çekerken, aynı zamanda bu sezon prömiyeri yapılan koreografilerle Mersinli ve Ankaralı sanatseverlere farklı bir program sunmayı amaçlıyor.

Koreli koreograf Dong Kyu Kim’in “Seni Görüyorum”, MDTistanbul sanatçılarından Alper Marangoz’un “Bahar” ve “Koz” adlı çalışmaları, yine topluluğun sanatçılarından Ferhat Güneş’in “RE-Side” adlı kısa filminin sahne uyarlaması olan “RESIDE/Düşler 3 Kere Görülmeli” ve İhsan Rüstem’in “Anikka” adlı çalışması “Dans Adrenalin” başlığı altında yer alıyor.

İlk parçanın müzik ve ses tasarımını Jiho Jang’ın, diğer parçaların ise Onur Seçki’nin yaptığı programda, ışık tasarımı Taner Aydın’a, dekor/kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz’a ait.

Daha önce yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle e çevre ve iklim duyarlılığını vurgulayan MDTistanbul, "Dans Adrenalin" e de bu hassasiyetle yaklaşıyor. YARGICI firması, projede Koreli koreograf Dong Kyu Kim’in “Seni Görüyorum” adlı parçasına destek oldu.

Bunun yanında, önceki sezonlarında kullanılmayan ürünlerini ve kumaşlarını MDTistanbul ile buluşturarak, döngüsel tasarım disipliniyle “RESIDE/Düşler 3 Kere Görülmeli” ve “Seni Görüyorum” adlı parçaların kostümlerinin hazırlanmasına da katkı sağladı. MDTistanbul ve YARGICI’nın bu projesi, sürdürülebilirlik ve sanatın bir araya geldiği birliktelik olma özelliği taşıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA