“Tevfik Sırrı Gür Stadyumu kent meydanı olsun! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Tevfik Sırrı Gür Stadyumu kent meydanı olsun!


 

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Yurtdışı Teknik Gezisi"nde bu yıl rota Orta Avrupa ülkeleri oldu.

Gezi sonrası müteahhitlerden yöneticilere; “Tevfik Sırrı Gür Stadyumu kent meydanı olsun!” çağrısı geldi. 

Haber Merkezi

MERYAP Yönetim Kurulu ve üyelerinin katıldığı gezide Avusturya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'nın başkentleri ziyaret edilerek, incelemelerde bulunuldu.
Yapılan teknik gezide kent meydanlarının ön plana çıktığını belirten MERYAP Yönetim Kurulu  Başkanı Nesim Ekinci, "Mersin'e de bir kent merkezi kazandırılması gerekiyor. Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın bulunduğu alanın Mersin'e yapılacak bir kent meydanı için en uygun yer olduğu düşüncesindeyiz" diye konuştu. 
Mersin inşaat sektörünün ve dernek üyelerinin gelişimini destekleyici faaliyetleri yürütmek ve sektörün uluslararası standartlarda sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak göreviyle çalışmalarını sürdüren Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği MERYAP, Orta Avrupa ülkelerine bir haftalık gezi düzenledi.

MERSİNLİ MÜTEAHHİTLER ORTA AVRUPA'YI MERCEK ALTINA ALDI
Mersin'in yapı mimarisine yön veren müteahhitlerin katıldığı yurtdışı teknik gezisinde Avusturya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'nın başkentleri mercek altına alındı.
Profesyonel rehber eşliğinde yapılan kent turlarında Viyana, Bratislava, Prag ve Berlin başkentlerinde önemli değerlere sahip olan tarihi mekanlar ziyaret edilirken, kentlerde yapılan düzenlemeler de incelendi.
Bir hafta boyunca süren gezi boyunca en çok kent meydanlarından etkilendiklerini belirten MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, Ortaçağ'ın tüm büyüsünü bugüne dek getirmeyi başarmış Prag eski kent meydanının, Berlin Duvarı'nın yıkılmasının ardından Avrupa'nın en çağdaş meydanlarından biri olan Alexanderplatz gibi alanların o şehirlerin ruhu olduğunu söyledi.

NESİM EKİNCİ: MERSİN'İN MEYDANA İHTİYACI VAR
Nesim Ekinci, Mersin'in de bir meydana ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Her kentin ismiyle özdeşleştiği meydanları var. Bu kentlere gezmek için giden insanlar meydanlara uğramadan o şehirden ayrılmıyor. Buralar hem insanlara nefes aldırıyor hem de kente bir kimlik katıyor. Nasıl bir evin en önemli odası salon oluyorsa, bir kentinde salonu Meydan'dır. İnsanları bir araya topluyor. Mersin'e de böylesine kentle özdeşleşmiş meydan gerekiyor."
MERYAP Başkanı Ekinci, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın bulunduğu alanın Mersin'e yapılacak bir kent meydanı için en uygun yer olduğu düşüncesinde olduklarını ifade ederek, "Tevfik Sırrı Gür Stadı ve çevresindeki alan, Mersin için tarihi, kültürel, sosyal ve doğal değerleriyle çok büyük önem taşımaktadır. Bu alanı meydan olarak değerlendirebiliriz" dedi.
Ekinci, teknik gezilerin hem mesleki anlamda hem de üyelerin kaynaşması anlamında büyük katkılarının olduğunu belirterek, MERYAP olarak bu tür etkinliklere devam edeceklerini de söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA