Bahanesi kalmadı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bahanesi kalmadı!


 

Görevde olduğu 5 yılda sürekli olarak belediye meclisinde sayısal üstünlüğe sahip olmadığı için engellendiğini savunan CHP’li Vahap Seçer, son seçimde çoğunluğu ele geçirdi. Seçer’in mecliste sandalye çoğunluğunu kazanması “Artık bahanesi kalmadı” yorumlarına neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

31 Mart mahali idareler seçimlerinde bir milyon 392 bin 176 seçmen bulunan Mersin’de, bir milyon 99 bin 143 seçmen 4 bin 441 sandıkta oy kullanırken bunların bir milyon 50 bin 325’i geçerli sayıldı.

Araştırmacı Yazar Abdullah Ayan’ın derlediği bilgilere göre Büyükşehir ve 13 ilçe için kullanılan oylar sonucu CHP yüzde 59, 52’ye tekabül eden 625 bin 102 oy ile Büyükşehir ve 13 ilçeden 7’sini kazanırken Belediye Meclisinde de üstünlük sağladı.

 

MECLİS ÇOĞUNLUĞU CHP’YE GEÇTİ

Görevde olduğu 5 yılda sürekli olarak belediye meclisinde sayısal üstünlüğe sahip olmadığı için engellendiğini savunan CHP’li Vahap Seçer’in önü açılırken, sahip olduğu oy üstünlüğü “Artık bahanesi kalmadı” yorumlarına neden oldu.

Cumhur İttifakı ise adeta Mersin’de eridi. 13 ilçeden 9’unu elinde bulunduran Cumhur İttifakı’nın kentte sahip olduğu belediye sayısı 3’e gerilerken, İYİ Parti 2 ve DEM bir ilçe belediye başkanlığı kazandı.

 

CHP 43 MECLİS ÜYESİ KAZANDI AMA BÖLÜNECEK!

Yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüzde 59.52’ye tekabül eden 625 bin 102 oy ile kazanan CHP, meclis üyeliği seçimlerinde ise yüzde 47,40’a tekabül eden 494 bin 291 oy aldı.

CHP aldığı bu oy ile Büyükşehir Belediyesinde Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte 44 meclis üyesine sahip olacak. Ancak CHP’nin sahip olduğu 43’ün içinde Mezitli, Yenişehir ve Toroslar’dan DEM’li üyeler olduğu biliyor.

Bir önceki dönem CHP’nin Büyükşehir Belediye başkanı ile birlikte mecliste 28 üyesi bulunuyordu.

 

3 İLÇE KAZANABİLEN MHP’NİN MECLİS ÜYESİ SAYISI 20

Mersin’de yüzde 23,29 ile 242 bin 912 oy alan ve 8 ilçeye sahipken sadece Gülnar, Erdemli ve Bozyazı’yı geri kazanabilen MHP de bu rakam ile Büyükşehir Belediye Meclisinde 20 meclis üyesine sahip oldu.

Bir önceki dönem MHP’nin Büyükşehir Meclisinde 29 üyesi bulunuyordu.

 

AKP MERSİN’DE ERİDİ

Mersin’de Akdeniz ve Aydıncık Belediyelerine sahipken son seçimde bunları kaybettiği gibi hiç belediye kazanamayan AKP ise büyük bir hezimet yaşayarak yüzde 9.09 ile 94 bin 788 oy aldı. AKP bu oy ile Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde 4 meclis üyesine sahip oldu. Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde AKP’nin 16 meclis üyesi bulunuyordu.

 

İYİ PARTİ MECLİS ÜYESİ SAYISINI ARTTIRDI

Mersin’de 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’de yüzde 6.91 ile 72 bin 75 oy alarak Mut ve Çamlıyayla ilçe belediye başkanlıklarını kazandı. İyi Parti bu oran ile Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde 7 üyeye sahip olma hakkı elde etti. İYİ Parti önceki dönem büyükşehir meclisinde 3 meclis üyesine sahipti.

 

DEM PARTİ’NİN MECLİS ÜYELERİ CHP’DEN GELECEK

Mersin’de en kritik partilerden olan DEM Parti ise Akdeniz Belediyesini kazanırken Büyükşehir Belediye Melis üyeliğinde yüzde 4.18 ile sadece 43 bin 598 oy alabildi. DEM Parti bu sayı ile 4 meclis üyesi çıkartırken, önceki dönem meclis üyesi sayısı 2’ydi. Ancak CHP listelerinden seçimlere giren bazı DEM’lilerin partilerine geri dönmesi ile bu sayısının artması bekleniyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA