Mersinli genç çiftçilerden rekor başvuru | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli genç çiftçilerden rekor başvuru


 

AK Parti İl Başkanlığı, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı’na Mersin’den rekor başvuruyla 6 bin 891 proje sunulduğunu, projelerin 5 bin 201’inin onaylandığını bildirdi.

Haber Merkezi

AK Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, genç çiftçilere 30 bin TL hibe sağlayacak Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı’na başvuralar sona erdi. Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın, seçimlerden sonra 30 bin TL hibe projesini sık sık dile getirerek, “Tarım alanında verimliliğin son derece düşük olduğu, gelişmiş ülke standartlarının oldukça altında olduğu ve dünya sıralamasında ön sıralarda olmadığımız, hele özel kesimin tarım ve kırsal kalkınma alanında rekabet gücüne sahip olmadığı bir resimle karşı karşıyaydık. Ama bugün dünyada söz sahibi, rekabet gücüne, ihracat yeteneğine ve tarımda, kırsal alanda ön planda olan dünyanın birçok gelişmiş ülkesiyle rekabet edebilecek bir güce sahip firmalarımız, çiftçilerimiz, iş adamlarımız var artık” diyerek, Türkiye'deki tarımsal potansiyele dikkati çekmiş ve gençleri proje üretmeye davet etmişti.
Elvan’ın, genç çiftçilere projeye başvurmaları yönünde sık sık yaptığı çağrılara, Mersinli genç çiftçiler rekor başvuruyla yanıt verdi. İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine ‘Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı’ kapsamında Mersin'de müracaat eden çiftçi sayısı 6 bin 891 adet olurken, onaylanan proje sayısı 5 bin 201 olarak gerçekleşti. Programa en fazla başvuru 963 projeyle Mut ilçesinden yapılırken, bunların 751’i onaylandı. Silifke’den yapılan 851 başvurunun 691’i onaylanırken, 741 başvurunun yapıldığı Tarsus’ta 327 projeye onay verildi. Diğer ilçelerdeki başvuru ve onay sayıları ise şöyle: “Akdeniz; müracaat 153, onaylanan 70, Anamur; müracaat 475 onaylanan 401, Aydıncık; müracaat 266 onaylanan 212, Bozyazı; müracaat 288 onaylanan 125, Çamlıyayla; müracaat 175 onaylanan 119, Erdemli; müracaat 583 onaylanan 380, Gülnar; müracaat 620 onaylanan 516, Mezitli; müracaat 267 onaylanan 202, Toroslar müracaat 538 onaylanan 360, Yenişehir müracaat 71 onaylanan 45.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA