Tarsus kent meydanı 1. etabın açılışı gerçekleşti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus kent meydanı 1. etabın açılışı gerçekleşti


 

Tarsus Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası koruma alanında gösterdiği çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Tarsus’un çok katmanlı görkemli tarihinden kesitler sunan, taşınmaz kültür varlıklarını barındıran, arkeopark niteliğinde Kent Meydanı’nın 1. etabının açılışı gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

 

Tarsus’ta Kleopatra Kent Meydanı projesinin 1. Etabı tamamlandı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve halkın yoğun katılımıyla açılışı gerçekleştirildi. Tarsus Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’’nda Kleopatra Kent Meydanı ile proje ödülü kazanmıştı. Tarsus Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB)in "Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’na sunduğu proje, Anadolu'nun zengin ve görkemli tarihine tanıklık eden kadim kent Tarsus'un 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde yer alan, mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait olan ve değerli taşınmaz kültür varlıklarını barındıran bir alanın korunması ve sergilenmesini amaçlıyor. Bu alandaki kazılar sonucunda ortaya çıkan Roma İmparatorluğu Dönemi'ne ait değerli mozaikler ve mimari unsurlar, Tarsus'un tarihine ışık tutuyor.

Aynı zamanda Kleopatra Kent Meydanı projesi, Tarsus'un tarihi zenginliklerini öne çıkaracak. Caminur Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalar, arkeopark niteliğindeki meydanı estetik ve sanatsal bir atmosfere kavuşturacak. Tarsuslu vatandaşlar ve turistler, meydanda geçmişle buluşacak.

 

“BURANIN İSMİ 100. YIL CUMHURİYET MEYDANI VE HEP ÖYLE OLACAK”

Başkan Bozdoğan yaptığı açılış konuşmasında, “Gerçekten çok fazla emek verilen bir proje. Burada Anıtlar Kurulu’nda işlemler bittikten sonra çok hızlıca çalışmalara başladık. Saadet Sayın ve Faik Kalecik hocama teşekkürler. Kentin kimliği ve kültürü adına meydanları çok önemli. Bu kentin kent meydanı yoktu. Muhteşem turizmle ilgili ciddi danışmanlık ofisinin olacağı önemli bir yer. Buranın ismi 100. Yıl Cumhuriyet Meydanı ve hep öyle olacak. Cumhuriyetin 2. yüzyılında çalışkan, çevreci, çoğulcu, çözümcü ve çağdaş insanlarımızın cumhuriyetin 1. yüzyılındaki idealler ordusundan sonra artık üstüne koyarak zaferler ortaya koyacağına eminim. Kentimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA