Kızıldere katliamı unutulmadı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kızıldere katliamı unutulmadı


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Türkiye Halk Kurtuluş Cephesi (THKP-C) Lideri Mahir Çayan ve arkadaşlarının katledilmesinin 52 yılını unutmadı.

 

Özgür Çocuk Parkındaki basın açıklaması yapan grup adına konuşan Mersin 68’liler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A. Hasan Kapıkıran, 30 Mart 1972’de, on devrimci yoldaş; Mahir Çayan, Sinan Kazım Özüdoğru, Hüdai Arıkan, Saffet Alp, Sabahattin Kurt, Ertan Saruhan, Cihan Alptekin, Ömer Ayna, Nihat Yılmaz ve Ahmet Atasoy, Niksar’ın Kızıldere köyünde kuşatıldıkları kerpiç bir evde katledilmelerinin üzerinden 52 yıl geçtiğini söyledi. “Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan ve arkadaşlarını idamdan kurtarmak için yaptıkları bu girişim dayanışmanın en iyi örneklerinden biri olarak tarihteki yerini aldı” diyen Kapıkıran, “Dünya halklarının emperyalist kapitalist sisteme karşı yeni bir dünya özlemi ile ayağa kalktığı 1950-60 yıllarda ülkemizde de başta üniversiteli gençlik olmak üzere kapitalist talan ve barbarlığa karşı ‘eşit ve özgür bir ülke’ mücadelesinin öncüleri olarak baskı ve zülüm politikalarına karşı güçlü bir başkaldırışa öncülük etmişlerdir.

Emperyalist politikalara ve kapitalist sömürü düzenine karşı başta işçi ve emekçiler olmak üzere Türkiye halklarının kardeşlik ve özgürlük mücadelesinin öncü meşaleleri bu günde yol göstermeye devam ediyorlar.

Kızıldere yoldaşları için ölümü göze alarak mücadele eden devrimcilerin duruşu olmuştur. Kızıldere ve on’lar mücadelesi bize dayanışmayı, fedakârlığı, gelecek güzel günler için tarihi bir sorumluluk olarak yüklemiş olup, ortak gelecek için ortak ve birleşik mücadelenin yolunu göstermiştir.

 Yoldaşları için ölümü göze alan bu duruş bu gün ülkemizde hüküm süren tek adam ve tek parti yönetimine, sömürü ve baskı düzenine, doğanın talan edilmesine karşı hak eşitliği mücadelesi, emek, özgürlük ve barış mücadelesi yürüten bütün halk güçleri ile mücadeleyi ortaklaştırma görevi vermektedir. Eşit haklar temelinde bir arada ve özgür bir ülkede yaşamak için mücadeleyi birleştirip büyütmeliyiz

Yerel seçimlerde tek adam ve tek parti rejimini gerileten bütün demokrasi güçlerini birleştiren bir tutum almak bizi bekleyen görev olarak önümüzde durmaktadır.

68 kuşağının yiğit devrimci önderleri bir yandan halka bağlılığı, yoldaşları için ölüme gitmeyi göze alan dayanışmayı bize miras bırakırken, diğer yandan emperyalizme ve sermayenin egemenliğine karsı demokratik halk iktidarına giden yolun birleşerek mücadele etmekten geçtiğini de canları pahasına hafızamıza kazıdılar.

Bu gün Kızıldere katliamının 52 yılında Mahirleri, Cihanları anarken onların özlem duyduğu Emeğin, Eşitliğin ve Özgürlüğün ülkesinde barış içinde bir arada yaşamanın yolu tek adam ve tek parti yönetimine son vermek ve demokratik bir ülke kurmaktan geçmektedir.

Bizler Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak Kızıldere Katliamında hayatını kaybeden on devrimci arkadaşı saygı, sevgi ve özlem ile anıyor. ON’ları unutmadığımızı ve her zaman bugünün toplumsal mücadeleleri içerisinde yaşatacağımıza söz veriyor. Ve diyoruz ki tıpkı Mahir Çayan’ın söylediği gibi “Onların bugün büyük görünen güçleri ve imkanları bizlere vız gelir. Onlar bir avuç, biz ise milyonlarız. Kaybedeceğimiz hiçbir şey yoktur ama kazanacağımız koca bir dünya vardır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA