Akkuyu’da Rusların hissesi Cengiz’e mi verildi? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu’da Rusların hissesi Cengiz’e mi verildi?


 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Akkuyu Nükleer Santrali’nin deniz hidroteknik kısmının yapım ihalesini Cengiz İnşaat’a nükleer santralin yüzde 49 hissesinin verildiği iddiasını sordu.

Haber Merkezi

AKP’nin iktidara gelmesinin ardından önemli ihaleleri alan ve Türkiye’nin millete ettiği küfürle adını duyduğu Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaatın adı Akkuyu Nükleer Santrali’nde ikinci kez gündeme geldi.

Meclis Genel Kurulu’nda Akkuyu’daki nükleer santrali inşa edecek olan Rus firmanın hisselerinin akıbetini soran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, yüzde 49’luk hissenin Cengiz İnşaata verileceği ya da verilmiş olabileceğinin konuşulduğunu söyledi.

 

YETKİLİLER AÇIKLAMALI!

Dr. Çamak, “Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımını üstlenmiş olan Rus şirketi Rosatom’un hisselerinin yüzde 49’unu devretmek için harekete geçtiği söyleniyor. Kulislere göre, Cengiz Holding bu hisselerin 1 numaralı favorisi. Hatta bazı kaynaklar bu hisselerin çoktan Cengiz Holding’e verildiğini iddia etmekte. Akkuyu Nükleer Santrali’nin deniz hidroteknik yapılarının anahtar tesliminin projelendirilmesi ve inşası ihalesini de Cengiz İnşaat almıştı. Başta Mersinliler olmak üzere vatandaşlar bu nükleer santralin yüzde 49 hissesinin Cengiz Holdinge verilip verilmediğini öğrenmek için yetkililerden net bir cevap bekliyorlar. Yetkililer bu konudaki sessizliklerini bozup Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki Rus hisselerinin akıbeti konusunda halkı aydınlatmayı düşünüyorlar mı?” diye sordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA