Tarihi alanda inşaat tahribatı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarihi alanda inşaat tahribatı!


 

Mezitli ilçesi Kuyuluk Mahallesi’nde 13 parselde yapılan kazı çalışmalarında, tarihte mezarlık olarak kullanılan alanın inşaat temel atma çalışmaları kapsamında tahrip edildiği açıklandı!

EBUBEKİR BAĞCI

Mersin Müzesi Müdürlüğü arkeologlarından Burhan Korkut Odabaş, 24 Şubat -1 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen “Kuyuluk Kurtarma Kazısı” ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Mezitli ilçesi Kuyuluk Mahallesi’nde 13 parselde yapılan kazı çalışmalarında mezarlık olarak kullanılan alanın inşaat temel açma çalışmaları nedeniyle oda mezarların tahrip edildiğini tespit ettiklerini söyleyen Odabaş, “Kazı alanında bulunan 3 adet oda mezarda 1 ve 3’nolu olarak isimlendirdiğimiz oda mezarlarının tamamına yakınının tahrip edildiğini, 2’nolu oda mezarın ise sadece giriş kısmının tahrip edildiğini gördük. 1 ve 3’nolu oda mezarda tahribat fazla olduğundan ölü yatağı tespit edemedik. Fakat 3’nolu oda mezarda diğerlerinden farklı olarak iki basamaklı orta alana inildiğini gördük, keza aynı şekilde 4 ‘nolu oda mezarda on adet mezarın ölü yatağını tespit ettik” dedi.

Odabaş ayrıca bölgenin, 3-4 kilometre uzaklıktaki Soli Pompeipolis Antik Kenti ile ilişkisinin de araştırılması gerektiğini açıkladı.

      


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA