Mersin Hazine’ye borçlu çıktı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Hazine’ye borçlu çıktı!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin MESKİ üzerinden Hazine’ye 153 milyon 125 bin TL borçlu olduğu ortaya çıktı!

HEDİYE EROĞLU

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın güncellediği verilere göre, 30 mahalli idarenin Hazine’ye olan toplam borcu 10 milyar 624 milyon 825 bin TL’ye ulaştı.

Yerel yönetimlerin toplam 10,6 milyar TL’lik Hazine borcunun 8,8 milyon TL’sinin vadesi geçmiş borçlardan oluştuğu bildirildi. Hazine borçlusu mahalli idarelerin listesinde Mersin dikkat çekti.

 

KOCAELİ YİNE ZİRVEDE

AKP’li Tahir Büyükakın yönetimindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “En borçlu belediye” unvanını 2024 yılının Ocak-Mart döneminde de kimseye kaptırmadı. Belediye, 2 milyar 60 milyon 896 bin TL ile en borçlu AKP’li belediye oldu. Kocaeli’nin arkasından 1 milyar 66 milyon 33 bin TL’lik borç ile AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi geldi.

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin Hazine borcu ise kayıtlara, 415 milyon 660 bin TL olarak geçti.

 

“NEREDE BU PARALAR?”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine’ye 2 bin 414 TL borcu bulunurken, belediye iştiraklerinden olan Mersin Su Ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünün 153 milyon 125 bin TL borcu olduğu görüldü. 

Özellikle yüksek su ücretleri nedeniyle sık sık eleştiri oklarının hedefinde olan MESKİ’nin Hazine’ye borcu tepki çekti. Yüksek borcun yanı sıra çeşitli kredilerle dış borçlanma da yapan MESKİ’nin kentte son yıllarda büyük ölçekli denecek altyapı çalışmalarına imza atmamasına karşın bu kadar çok borçlu olması gözleri belediye yönetimine çevirdi. “Nerede bu paralar?” sorularının gündeme gelmesine neden olan MESKİ’nin borcu ile ilgili Mersin halkı Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama bekliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA