Sahte diploma skandalı büyüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sahte diploma skandalı büyüyor!


 

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın eşi Ece Uysal’ın Kuzey Kıbrıs’taki üniversitesinde 600’den fazla kişiye sahte diploma verildiği belirlendi. Skandallar her geçen gün büyürken Uysal ailesine dokunulmuyor.

Haber Merkezi

 

Kuzey Kıbrıs “Son yılların en büyük skandalıyla” çalkalanmaya devam ediyor. MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın eşi Ece Uysal’ın kurduğu Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KTSÜ) devam eden “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturmasının ayrıntıları açığa çıktı.

Kıbrıs basınında yer alan bilgilere göre, üniversitenin küçük ortağı ve Genel Sekreteri olan, tutuklanarak olarak cezaevine gönderilen Serdal Gündüz’ün, sahte not girişleri yapılarak 600’ü aşkın kişiye sahte diploma verdiğini itiraf etti. Gazimağusa Polis Müdürü Mahmut Barış Sel de geçen günlerde başkent Lefkoşa’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 

HERKES İŞİN İÇİNDE

Kuzey Kıbrıs yargısı Uysal ailesine şimdilik dokunulmazken soruşturmaya ismi karışanlar şöyle: Milletvekili Emrah Yeşilırmak, Cumhurbaşkanlığı Koruma Birimi’nde görevli polis mensubu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlık Müdürü Meray Dürüst, TRT Kuzey Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan, Eski Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) mensubu Yarbay Özgür Alp, YÖK’ün Kuzey Kıbrıs muadili Yükseköğretim Planlama, Denetleme ve Akreditasyon Kurumu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ve eski yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, YÖDAK Genel Sekreteri Derviş Refiker.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi 2016 yılında kuruldu. Diş Hekimliği, Tıp, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sağlık Bilimleri, Eczacılık ve Veteriner Fakültesi’yle eğitim veren üniversite bünyesinde iki ayrı yüksekokul bulunuyor. 2017 yılında da üniversite Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından akredite edilerek denklik aldı. Yani bu üniversitede mezun olanların diplomaları Türkiye’de de kabul görüyor, hekimlik yapabiliyorlar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA