‘Kiraya Milyonlarca lira harcayan Belediye mi kira yardımı yapacak’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Kiraya Milyonlarca lira harcayan Belediye mi kira yardımı yapacak’


 

Haber Merkezi

 

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Mersin Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardımlara ayırdığı payın, bütçesinin yüzde 2’si olduğunu belirterek, ”Reklam panolarında dar gelirli vatandaşlara kira desteği, sosyal konut yapacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesinin kendisi kiradan kurtulamamış, kendi binası dahil olmak üzere çok sayıda yere kiralar ödüyor. Şuan Mersin’de bir algı belediyeciliği var. Biz vaat etmiyor, yapıyoruz. Sosyal konutların yapılabileceğini Cumhur İttifakı ile Akdeniz ve Silifke İlçelerimizde gösterdik. Cumhur İttifakının gücü ile kentimizin her bir köşesine hizmet götüreceğiz.” dedi.

 

“KİRAYA VERİLEN PARALAR İLE BELEDİYE KAMPÜSÜ YAPILIRDI”

Büyükşehir Belediyesinin yeni hizmet binasının yeni yerini de eleştiren Serdar Soydan, şunları söyledi: “Senelerdir atıl duran bir alışveriş merkezine yapılan masrafın belgeleri bizde var. Aynı paraya Orman Bölge Müdürlüğü kendine kampüs yaptı. Bir belediyenin kampüsü olması lazım. Vatandaş geldiğinde işini rahatlıkla yapsın, aracını park etsin. Haydi gidelim Çamlıbel’e nereye park edeceksiniz! Büyükşehir belediyesi güçlü bir belediye ama maalesef bir algı belediyeciliği var. Yerel yönetim, dar gelirli vatandaşının yanında olmalı. O reklam afişlerinde veya sosyal medyada gördüğünüz yardımlar bütçenin sadece yüzde 2’si. Ben eleştiri yapıyorum, eleştiri doğruyu getirir. Bana olsa, bende kabullenirim. Yöneticinin kibir ve egodan uzak olması lazım. “

 

“SOYSAL KONUTLARI BİZ YAPTIK, YİNE YAPACAĞIZ”

Serdar Soydan, göreve geldiklerinde ihtiyaç sahibi aileler için uygun fiyatlı ve ödeme kolaylığı ile Dirençli Şehir Mersin Konutları projesini yapacaklarını belirterek. “Biz vaat etmiyor, yapıyoruz. Sosyal konutların yapılabileceğini Cumhur İttifakı ile Akdeniz ve Silifke İlçelerimizde gösterdik.Cumhur İttifakının gücü ile kentimizin her bir köşesine hizmet götüreceğiz.”Dedi.

 

“VATANDAŞLARIMIZA YENİ BİR YAŞAM KAPISI SUNACAĞIZ”

“Vatandaşlarımızın yeni bir yaşam kapısını aralamaları için çaba sarf edeceğiz” diyen Soydan, “Mersin ne yazık ki uzun yıllardan beri eski yapı stoğunun esiri olmuştur. Daha modern şartlarda vatandaşlarımızın ikamet etme ve yaşama hakkı olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu bilinçle belediyemiz vatandaşlarımızın sosyal bir ortamda daha huzurlu ve mutlu yaşayabilmesi için başta ihtiyaç sahibi ailelerimiz için sosyal konut hamlesiyle vatandaşlara uygun fiyatlı konutlar sağlamak için tüm girişimleri başlatacaktır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA