Silifke’de CHP’ye vurgun tepkisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke’de CHP’ye vurgun tepkisi!


 

Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi’nde CHP’ye yönelik belediyeden ucuza arsa satışı rantı iddiaları gündeme geldi. CHP’den belediye başkan adayı olan Mustafa Turgut’un Silifke’de belediye başkanlığı yaptığı dönemde partilisi meclis üyesi Abbas Çevik’i sudan ucuz arsa satışları ile ihya ettiği öne sürüldü!

Haber Merkezi

 

Mersin’de CHP’li belediye bakan adaylarına yönelik skandallara her gün bir yenisi ekleniyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’ özellikle adrese teslim ihaleler ile anılırken son skandal Silifke’den geldi.

Silifke Sesimiz Gazetesi’nin haberine göre Taşucu’nda, CHP’li Mustafa Turgut’un başkanlık yaptığı 2014-2019 hizmet döneminde, bir dönem sonra meclis üyesi adayı yaparak, belediye meclisine girmesini sağladığı müteahhit Abbas Çevik’e, 3 parsel halinde yaklaşık 8.5 dönüm araziyi ucuz fiyattan ve adrese teslim şeklinde sattığı öne sürüldü.

Haberde; Taşucu’ndaki 8433, 8434 ve 8656 parsellerin ihale ile satılmasına karşılık bir ihaleye Abbas Çevik’in dışında sadece bir kişinin girdiği, diğer 2 ihaleye ise Abbas Çevik’ten başka kimsenin girmediği ifade edildi.

 

SUDAN UCUZA MI SATILDI?

Parsellerin mevcut piyasa değerinin çok altında fiyatlara satıldığı ve kamunun zarar uğratıldığı da öne sürüldü.

Özellikle 656 numaralı 2 bin 738 metrekare parselin açık artırmaya 684 bin 522.50 TL ile bedelle çıkarıldığı ihaleye Abbas Çevik’in yanı sıra F. A isimli kişide girdiği belirtildi.

 

İKİ KİŞİLİK İHALEDE FARK 14 BİN LİRA

Her iki şahsın açık arttırma usulü ile çağrıldığı ihale için Abbas Çevik 698 bin 212.95 TL fiyat vererek satın aldı. Çevik’in sadece 14 bin TL fark ödeyerek böylesine önemli bir araziyi satın alması soru işaretlerine neden oldu.

 

KOMİK ARTIŞ!

Ayrıca 8433 numaralı 3 bin 378.25 metrekare parselin de 1 milyon 14 TL açık artırma bedeliyle ihaleye çıkarılırken, bu ihaleye sadece Abbas Çevik’in katıldığı görüldü. Açık artırma usulü satışta Çevik, 1 milyon 14 bin 100 TL’ye satın aldı. Çevik’in sadece ve sadece 100 TL arttırarak parseli alması şaibeleri beraberinde getirdi.

 

OLMAZ BÖYLE SATIŞ!

Yine 8434 numaralı 2 bin 200.14 metrekare 2 parsel 661 bin TL’ye satışa çıkarken yine bu ihaleye de Abbas Çevik tek olarak başvuru yaptı ve 661.200 TL’ye yani 200 TL fark ödeyerek anılan yerleri satın aldı.

 

ÖNCE UCUZA ARSA ALDI SONRA MECLİS ÜYESİ OLDU

CHP’li Silifke Belediyesi’nden sudan ucuza söz konusu parselleri Çevikler Teknik Müşavirlik, Mühendislik, Proje, İnşaat, Taah. ve Yapı Mlz. Tic. Ltd. Şti. adına ihalelere girerek, gülünç rakamlar ve artışlar ile alan Abbas Çevik, bu alımlar sonrası yapılan seçimlerde ise CHP’den meclis üyesi oldu.

 

SADECE NİSAN AYINDA 24 PARSEL SATIŞI ONAYLANDI

Silifke Belediyesince 2014-2019 döneminde satılan arazilerin bununla da sınırlı kalmadığı öne sürüldü. Belediyenin ilçenin çeşitli bölgelerinde onlarca parseli satışa çıkardığı özellikle; Saray, Mukaddem, Sarıcalar, Atakent-Kapızlı, Atayurt-Olukbaşı, Sayağzı, Bucaklı mahallelerinde 11 Nisan 2018 tarihinde 24 parselin satışı yapılarak, dönemin Belediye Başkanı Mustafa Turgut tarafından onaylandığı öğrenildi.

 

İHALELERE NEDEN BİR KİŞİ GİRDİ?

Özellikle Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı nedeniyle büyük göç yaşanan ve kira artışlarında öne çıkan ilçelerden olması nedeniyle arazi fiyatlarının yüksek bedellerde seyrettiği Silifke’de, ucuza yapılan ihalelerin ilgi yokmuş gibi tek kişinin katılımı ile yapılması eleştirileri de beraberinde getirdi.

Söz konusu parsellerin satışları yasal gözükse de, 7 Nisan 2016 tarihinde 8656 numaralı parsel için yapılan ihaleye iki kişi girerken diğer ikisinde ise sadece Abbas Çevik’in girmesi rant iddialarına neden oldu.

 

İKİ PARSELİN GETİRİSİ ÇOK YÜKSEK OLUR MU?

Parsellerden 8656 numaralı parsel 7 Nisan 2016 tarihinde (Şimdiki parsel numarası 252/1) satılırken, 8434 numaralı (Şimdiki parsel numarası 162/1) parsel ile 8433 numaralı parsel (şimdiki parsel numarası 163/1) 31 Mayıs 2018 tarihinde satıldı.

Yan yana olan iki parselin yüksek bedeli ve sonrasında üzerine yapılan konutlardan elde edilen gelire dair de şaibe iddiaları ortaya atıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA