Mersin seçime hazır! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin seçime hazır!


 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, seçim güvenliği kapsamında kentte 31 Mart günü 9 bin 858 güvenlik personeli ile bin 492 aracın görev alacağını söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Türkiye genelinde 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi için geri sayım başladı.

Seçim süreci Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen takvim kapsamında devam ederken

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, hazırlıkları değerlendirdi.

Öğretmen Evi’nde gazetecilerle bir araya gelen Vali Pehlivan, kentin seçimlere hazır olduğunu söyleyerek, güvenliğin üst düzeyde olduğunu aktardı.

 

İTİRAZLARI KİM DEĞERLENDİRECEK?

Seçimlerin başlamasından sona ermesine kadar seçimin düzen içinde yönetimi ile ilgili bütün işlemleri yapma, yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra ortaya çıkabilecek bütün şikayetleri ve itirazları değerlendirme ve karara bağlama yetkisi ve görevinin Anayasa’nın 79’uncu maddesine göre YSK’da olduğunu anımsatan Vali Pehlivan, “Bu görev, Yüksek Seçim Kurulu’nun denetiminde İl ve İlçe Seçim Kurulları tarafından yürütülmektedir.

Seçim sürecinde herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için seçim kurulları tarafından alınan ve yayımlanan kararlar titizlikle takip edilmekte ve bu kararlar doğrultusunda işlem yapılmaktadır.

 

SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Seçim ile ilgili mevzuat hükümleri idareye de birtakım görevler tevdi etmektedir.

Seçim takvimimin açıklandığı tarihten itibaren, Mersin ilimizde seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde yürütülmesi amacıyla geçmiş dönemlerdeki tecrübelerden de istifade edilerek ve mahallin şartları dikkate alınarak gerekli tedbirler planlanmıştır.

Vali başkanlığında, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kolluk birim amirleri ve ilgili diğer yetkililerin katılımıyla seçim güvenlik toplantıları gerçekleştirilmiş, risk analizleri yapılarak görev alacak personelin sorumlulukları ve görev alanları belirtilmek suretiyle İl Seçim Güvenlik Planları hazırlanmıştır.

 

OY VERME GÜNÜ VE SONRASI PLANLANDI

Seçim güvenliği ve buna yönelik tedbirler oy verme günü öncesi ile oy verme günü ve sonrası olmak üzere iki ana başlıkta ele alınmıştır.

İdarenin genel olarak vazifesi, seçim takviminin sağlıklı bir şekilde işlemesi ve sonuçlandırılması için Seçim Kurulları ile irtibat halinde, sürecin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi maksadıyla; güvenlik, personel, araç, gereç ve benzeri konularda gerekli desteği vermek; vatandaşlarımızın özgür iradesini sağlıklı şekilde, herhangi bir aksaklığa, herhangi bir güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı sağlamaktır” dedi.

 

MERSİN’DE BİR MİLYON 387 BİN 345 VATANDAŞ, 4 BİN 455 SANDIKTA OY KULLANACAK

Vali Pehlivan, İl ve İlçe Seçim Kurullarından alınan bilgilere göre 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde, Mersin genelinde ki 13 ilçede, 806 mahallede, 906 sandık bölgesinde, 4 bin 455 sandıkta toplam bir milyon 387 bin 345 vatandaşın oy kullanacağını açıkladı.

Seçim günü; 7 bin 35 İl Emniyet Müdürlüğü personeli, 2 bin 630 İl Jandarma Komutanlığı personeli, 193 Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli olmak üzere toplam 9 bin 858 güvenlik personeli ile bin 492 aracın görev alacağını söyleyen Pehlivan, “Hava araçlarımız, gemilerimiz, botlarımız, motorize ekiplerimiz alınan güvenlik tedbirlerine, görev yapacak olan ekiplere yardımcı olacaktır.

 

EKİPLER 7-24 GÖREVDE

Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Merkezi (GAMER) birimlerimiz, jandarma istihbarat ve emniyet istihbarat birimlerimiz, bütün güvenlik kamera sistemlerimiz vasıtasıyla bu süreç takip edilecektir. 112 Çağrı Merkezimiz bütün personelleriyle her zaman olduğu gibi 7 gün 24 saat esaslı olarak çalışmalarını sürdürecektir.

Gerek hassas kişi ve yerlerin gerek enerji altyapısına dair önem arz eden yerlerin korunması gerek kampanya dönemindeki güvenlik hususlarının takibi gerekse olası provokatif eylemlere ilişkin olarak ilgili bütün birimlerimiz ve personelimiz tam kapasite ile görevi başında bulunacaktır.

 

 OY VERME GÜNÜ ÖNCESİ BUNLARA DİKKAT

Seçim günü görev alacak tüm personele seçim güvenliği eğitimi verilmiştir.

Seçim sürecini takip etmek maksadıyla Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) bünyesinde 25 kişiden oluşan İl Seçim Koordinasyon Merkezi kurulmuştur. GAMER 7/24 esaslı faaliyet göstermektedir.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde, il merkezi ve 13 ilçemizde Seçim Harekat Merkezleri oluşturulmuştur.

Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) ile Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS) bünyesindeki kamera izleme sitemlerinden etkin şekilde faydalanılmaktadır.

Siyasi Parti binaları ve Seçim Bürolarında gerekli emniyet tedbirleri planlanmıştır.

Olası provokatif girişimlere yönelik kolluk birimleri tarafından önleyici çalışmalar ile gerekli takip yapılmaktadır.

Siyasi Parti temsilcilerinin yapmış olduğu açık ve kapalı yer toplantılarında (esnaf ziyaretleri, miting vb.) gereken tedbirler alınmaktadır.


ADLİYE GÜVENLİK ÇEMBERİNDE

Oy pusulalarının dağıtımı sırasında İlçe Seçim Kurullarının bulunduğu Adliye binalarında 24 saat esasına göre emniyet tedbirleri alınacaktır.

Sandıkların konulduğu bina ve yapıların dış çevresinde yeteri kadar ihtiyati güvenlik kuvveti bulundurulacaktır.

Seçim güvenliğine yönelik sandık alanlarında kamera sistemlerinin çalışır halde bulundurulması sağlanacak, elektrik kesintilerine karşı gerekli önlemler alınacaktır.

Oy verme işlemlerinin özgür ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla, sandığın konulduğu bina ve yapıya açılan yollar önceden kontrol edilecek, toplumsal olaylara mahal verilmeyecek, asayiş ve güvenliği etkilemesi muhtemel bütün olumsuzluklara karşı tedbir alınacak, vatandaşlarımızın huzurunun bozulmasına müsaade edilmeyecektir.

 

RUHSATLI DAHİ OLSA SİLAH TAŞIMAK YASAK

Genel asayiş ve emniyeti muhafaza etmekle görevli olanlar dışındakilerin ruhsatlı dahi olsa silah taşınması yasak olduğundan, bu konuda gerekli yasal takip ve kontroller yapılacaktır.

Oy verme günü bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı tutulacak, eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda sadece yemek verilmesine müsaade edilerek, 298 sayılı Kanunu’nun 79. maddesi titizlikle uygulanacaktır.

Sandık kurulunca hazırlanan mühürlü torba ve sandık kurulu mührünün sandık kurulu başkanı ile en az iki üye tarafından en kısa zamanda, İlçe Seçim Kurulu başkanlığına teslim edilmesi için gerekli emniyet tedbirleri alınacaktır.

 

TRAFİĞİN AÇIK OLMASI SAĞLANACAK

Güzergahlarda gerekli trafik tedbirleri alınarak yolun sürekli trafiğe açık olması sağlanacaktır.

Oy pusulalarının yer aldığı torbaların muhafaza edileceği binalarda gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır.

Oy pusulalarının yer aldığı torbaların muhafaza edileceği binalarda çevre aydınlatması ve kamera sistemlerinin çalışır vaziyette olması için gerekli tedbirler alınacaktır.

Seçim takvimi başladığı günden bugüne Yüksek Seçim Kurulunun kararları, tebliğleri, talimatları, İçişleri Bakanlığımızın tedbirlere ilişkin talimatları takip edilmekte, sorumlu birimler ve personeli bilgilendirilmekte, uygulamalar bu doğrultuda yapılmaktadır. Bu bağlamda, Mersin İlimizde seçim sürecine ilişkin bütün tedbirleri aldığımızı, gerekli araç ve personel görevlendirmesini yaptığımızı bir kere daha ifade ediyor, huzur ve esenlik içinde bir seçim sürecinin yaşanmasını dileğiyle toplantımıza iştiraklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA