‘Herkesin belediye başkanı olmayı, sözle değil icraatla başardık’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Herkesin belediye başkanı olmayı, sözle değil icraatla başardık’


 

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; “Sadece 5 yılda herkesin ve her kesimin belediye başkanı olmayı başardık. Tabi bunu sözle değil, icraatlar ile başardık. İşçi çıkarmadık. İnsanlarımızı ayrıştırmadık, az oy aldığımız mahallelere hizmet götürdük” dedi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, seçim kampanyası kapsamında kentte faaliyet gösteren fabrika ve meslek odalarını ziyaret etti. Akdeniz’i 5 yılda tamamen değiştiren; başta kadınlar, gençler ve çocuklar olmak üzere herkese ve her kesime dokunan hizmetleri, proje ve yatırımları tek tek anlatan Başkan Gültak, hizmetlerin artarak sürmesi ayrıca barış ve huzur ikliminin kalıcı olması için 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde vatandaşlardan destek istedi.

 

“BİZDEN ÖNCE AKDENİZ’DE HER GÜN AKSİYON EKSİK OLMAZDI”

Akdeniz’de, 2019 yılı öncesinde aksiyonun eksik olmadığını, sokak olayları, çatışma ve biber gazından geçilmediğinin altını çizen Başkan Mustafa Gültak; “İnsanlarımız, kargaşa ve kaos içerisinde yaşamaya alıştırılmış, bu tür istenmeyen olaylara adeta mahkum edilmişti. Huzur yoktu Akdeniz’de. Özellikle kadınlar çok tedirgindi; eşi, çocuğu eve sağ salim dönecek mi gibi endişeleri vardı. Problemler vardı. Fakat biz 2019’da seçilip göreve geldikten sonra ilk işimiz bu kargaşayı ortadan kaldırmaktı. Çünkü barışın, huzurun, kardeşliğin olmadığı yerde hiçbir şeyden bahsedemezsiniz. Ekonomiden de sanayileşmeden de medeniyetten de bahsedemezsiniz” diye konuştu.

 

“AKDENİZ’DE UZUN YILLAR YAŞANAN TRAVMAYA SON VERDİK”

Akdeniz’de, yılların yarattığı bir travma yaşandığını vurgulayan Başkan Gültak, “Bu travmayı nasıl ortadan kaldıracaksınız? Çalışarak ve ispatlayarak… Seçimi aldıktan sonra ilk işimiz işçilerimizle sohbet etmek oldu. Onlara, ‘siyasete karışmayın, güler yüzlü olun ve işinizi yapın’ dedim. ‘Güvenceniz de benim’ dedim.

Pek inanmadılar, siyaset yaptığımı sandılar. Aradan 3-5 ay geçip kimse işten çıkarılmayınca onlar da işlerine asıldılar. Tabi şunu da söylediler; ‘Bu adam farklı; bu adam, dile, dine, ırka, mezhebe bakmıyor. İş yapıp yapmadığımıza bakıyor’ dediler. Dolayısıyla ilk barışı, ilk kardeşliği ve huzuru belediyede sağladık” ifadelerini kullandı.

 

“HALKIMIZIN BİZE GÜVENMESİNİ SAĞLADIK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi dâhil işçilere en yüksek maaşı da kendisinin açıkladığını dile getiren Başkan Gültak; “Tabi bu da işçilerimizi sevindirip memnun etti, daha da motive olmalarını sağladı. Ayrıca, geçmişte sokak olaylarının en çok yaşandığı Yeni Pazar Siteler Karakolu civarına güzel bir pazar sokağı kazandırdık. Burada tezgâh açan 200 civarında esnafın siyasi görüşleri de bizimle aynı değildi. Tespit yaparak aynı esnafa burayı yenileyip teslim ettik. Gerek esnafımızdan ve gerekse de vatandaşlarımızdan yenileme için tek kuruş almadık. Böylelikle hem o insanlarımızın da güveninin kazandık hem de ilçemize şehrimizin en güzel pazar yerlerinden birini kazandırdık. Tabi bu duruma da birçok insan şaşırdı.”

 

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRDİK”

Çay Mahallesi’nde başlayan ve tamamlanan yerinde kentsel dönüşüm projesine de değinen Başkan Gültak, “Sen deli misin? Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm mü olur?’ dediler. Ben ise ‘Olur’ dedim. Tabi kimi siyasiler mahallede yaşayan vatandaşların evlerinden tahliye edileceklerini ve asimilasyona uğrayacakları gibi propagandalar yapmaya başladı. Nihayetinde proje başladı ve sonuç itibariyle mahallemizde yaklaşık 500 konutu tamamlayıp, sadece Çay Mahallesi’nde oturan hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ettik. Tabi hem projemiz hem de öncesindeki sözlerimizi yerine getirmemiz de insanları şaşırttı” diye konuştu.

 

“DERDİMİZ AKDENİZ’E HİZMET VE KALICI BARIŞI SAĞLAMAK”

Mersin’de, Geleneksel Balık Festivali’nin tek adresi haline gelen Karaduvar’a sundukları hizmetleri de anlatan Başkan Gültak, “Geçen yılın sonuna doğru balık festivalimizin 4’üncüsünü yüz bini aşkın insanımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Balık festivalimiz sayesinde Karaduvar Mahallemizi artık tüm Avrupa, dünya tanıyor. Tabi Karaduvar sahilinde de çok büyük yenileme hizmeti sunduk. Şu an bölgede 25 dönümlük parkıyla 10 kilometre uzunluğundaki sahil bandı ile Adnan Menderes’e alternatif bir sahilimiz oldu. Yazın, birçok mahallemizden insanlarımız piknik yapmak, eğlenip dinlenmek, nefes almak için artık Karaduvar sahiline gidiyor. Tabi Karaduvar sakinleri de bu işe şaştı. Neden? Çünkü bizim derdimiz oy değil. Bizim derdimiz Akdeniz’e hizmete getirmek ve barışı kalıcı hale getirmek.”

 

“KADINLAR, ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN PROJELER BAŞLATTIK”

Başkan Gültak, özellikle kadınlar, gençler ve çocuklar için hayata kattıkları hizmet, proje ve yatırımlarla barışı ve huzuru kalıcı hale getirdiklerinin altını çizerek şöyle konuştu; “Göreve geldiğimizde sayısı 2 olan BİLSEM’li zeki ve üstün yetenekli öğrencilerin sayısını, yaptığımız saha araştırmalarıyla 54’e çıkardık. Meğer Mersin’in en zeki çocukları Akdeniz’de yaşıyormuş ama hiç kimse bugüne dek ellerinden tutmamış.

Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerimizin, üniversite sınavına hazırlanan çocukları için Metropol Gökdelen Binası’nın 29’uncu katında, Akdeniz’in ilk, Türkiye’nin de en havalı Etüt Merkezi’ni hizmete açtık. Tamamen ücretsiz hizmet veren merkezimizin 400 öğrenci kapasitesi var. Eğitim desteğimiz sayesinde geçen sene sayısal Türkiye 496’ncısı buradan çıktı; Çay Mahallesi’nde yaşayan bir Kürt çocuğu… Bu sene LGS sınavına giren ve bölge birincisi olan Eylül Kızımız da Çay Mahallesi’nden… Üniversite kazanan öğrencilerimize de burs sağladık. Bütün bu hizmetlerin hepsi Mustafa Gültak döneminde oldu, daha önce Akdeniz’de hiçbiri yoktu.”

 

“DÖRT DUVAR ARASINA KAPATILAN KADINLAR BUGÜN KEP ATIYOR, MESLEK ÖĞRENİYOR”

Kadınlar için gerçekleştirdikleri projeleri de tek tek açıklayan Başkan Gültak; “Akdeniz’de farklı mahallelerimizde 13 tane kültür ve sanat evi açtık. Kadınlar, okuma-yazma, dikiş-nakış, kuaförlük dersi aldılar. Bu merkezlerimizde çocuklar için kreş sınıfları da var. Kimi kadınlar bu merkezlerde okuma-yazma öğrenip mezuniyet töreninde kep atıyor, kimisi de meslek ve beceri kazanıp iş hayatına atılıyor. Kendi işini kurmak veya mevcut işini büyütmek isteyen kadınlara da toplamda 3 milyon lira kredi verilmesini sağladık. Önümüzdeki dönemde ise kadınlara 10 milyon lira kredi ulaşmasını sağlayacağız. Kültür evlerimizin sayısını da 30’a kadar çıkaracağız. Ayrıca şu ana dek 15 bin kadını, Kapadokya, Konya, Ankara- Anıtkabir, Gaziantep ve Hatay gibi illerimize gezmeye gönderdik. Yeni dönemde, gezilere götürdüğümüz kadınların sayısını da katlayıp arttıracağız” ifadelerini kullandı.

 

“KİMSEYİ AYRIŞTIRMAYIP HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”

Sözlerini; “Akdeniz’de huzur kaçmasın; barış ve kardeşlik iklimi bozulmasın” şeklinde sürdüren Başkan Gültak, “Biz, herkesin ve her kesimin belediye başkanı olmayı başardık. Tabi bunu da sözle değil, yaptığımız icraatlar ile başardık. İşçi çıkarmadık; az oy aldığımız mahallelere hizmet götürerek, oradaki insanlarımızı ayrıştırmayarak herkesin belediye başkanı olduk. Dolayısıyla yaptıklarımız ortada. Kimsenin ayrıştırılmadığı bir Akdeniz’i inşa ediyoruz. Bize destek verin. Akdeniz’de oturan akraba ve tanıdıklarınıza ulaşıp bizim için destek isteyin. Bu seçim, huzurun, barışın kalıcı olacağı bir seçim. Bir inşaatı yapmak uzun sürer, aylar yıllar alabilir ama yıkmak saniyelerledir. Beş yılda çok iş yaptık. Bir 5 yıl daha verin, bu zemini daha da sağlamlaştıralım” diye konuştu.

Konuşmasında; Özgürlük Mahallesi Tırmıl Tepe bölgesinde yükselecek çok amaçlı gençlik merkezi inşaatının da hızla sürdüğünü kaydeden Başkan Gültak, yeni doğan bebekler için başlattıkları Hoş Geldin Bebek Projesi; yaşlı ve kimsesiz vatandaşlar için başlatılan Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti; kanser hastaları için hayata geçen Onkobüs Servis hizmetini hatırlattı. Yılmaz Güney Gençlik Merkezi içine yarı olimpik bir havuz kazandırdıklarını belirten Başkan Gültak; çocuklar için okul bahçelerine portatif havuzlar getirerek Akdenizli 5 bin çocuğa yüzme öğrettiklerini de sözlerine ekledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA