MEÜ öğrencilerine Afrika tanıtımı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ öğrencilerine Afrika tanıtımı


 

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Malefane “Türkiye-Afrika İlişkileri” konulu konferans vermek üzere Mersin Üniversitesi’ne geldi.

Haber Merkezi

Büyükelçi Malefane, konferans öncesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Hakan Arslan, rektör danışmanları Doç. Dr. Erol Yaşar, Yrd. Doç. Dr. Berat Barış Buldum da eşlik etti. Büyükelçi Malefane’in üniversitemize ilişkin sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Çamsarı, üniversitemiz olanakları, bölümleri ve yurtdışı programları konularında bilgi aktardı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa ise, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erol Yaşar, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Süleyman Değirmen ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

 

ORTAK NOKTAMIZ ÇOK

Konuşmasında, iki ülke arasında birçok ortak nokta ve değer olduğunu kaydeden Büyükelçi Malefane, fikir alışverişinde bulunmak üzere üniversitemize geldiğini belirterek üniversitemizde ve ilimizde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. “Afrika ve Türkiye birbirlerini daha yakından tanımaya başladı ve bu zamanla güçlenecek. İki ülke arasındaki bağlar hükümetler düzeyinde başlasa da yakın zamanda iş hayatında, akademik ve sosyal alanda bağların geliştiğini ve gelişmeye devam edeceğini görüyoruz” diyen Büyükelçi Malefane, Afrika ve Türkiye arasında akademik çalışmaların artmasını istediklerini kaydetti. Büyükelçi Malefane ayrıca Afrikalı öğrencilerin, Türkiye’de daha fazla sayıda eğitim alması yönünde işbirliği geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Malefane’e Rektör Prof. Dr. Çamsarı tarafından plaket takdim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA