ÇBK Mersin’e eşleştirme şoku! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇBK Mersin’e eşleştirme şoku!


 

ING Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon sona ererken, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yanlış hesap yapıp play-off eşleşmelerinde skandala imza attı. ÇBK Mersin yanlış düzeltemeyince yanlış eştirilmesine rağmen Ormanspor maçı için yola çıktı.

Haber Merkezi

 

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), ING Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon sıralamasını yanlış hesapladı; play-off'ta da yanlış takımları eşleştirdi. Ormanspor ile İzmit Belediyesi, aynı puanda ligi bitirdi.

Kurallara göre; önce iki takımın arasındaki maçlara bakılması, daha fazla sayı atanın üste geçmesi gerekiyordu. Galibiyetler aynı farkla kazanıldığı için (82-78, 69-65) devreye genel averaj girdi. Bu durumda İzmit Belediyesi dördüncü olacakken TBF, Ormanspor’u üçüncü sıraya taşıyıp play-off'ta ÇBK Mersin ile eşleştirdi.

Yanlışlıkla dördüncü olan İzmit Belediyesi'nin rakibi ise ligi beşinci bitiren Galatasaray oldu. Federasyon bu tarihi hatasını düzeltmeyince, ÇBK Mersin ve Galatasaray, deplasmandaki çeyrek final ilk maçlarını oynamak için yola çıktı.

 

KURAL NE DİYOR?

D.1.3 Gruptaki tüm maçlarda 2 veya daha fazla takım aynı galibiyet-mağlubiyet sayısına sahipse, bu 2 veya daha fazla takım arasındaki maç veya maçlar sıralamaya karar verecektir. Bu 2 veya daha fazla takımın kendi aralarında yaptıkları maçlar aynı galibiyet-mağlubiyet sayısına sahipse, aşağıdaki sıraya göre başka kriterler uygulanacaktır: “Kendi aralarındaki maçlarda attığı-yediği daha fazla sayı farkı olan (toplam averaj). Kendi aralarındaki maçlarda daha fazla sayı atan. Gruptaki tüm maçlarda attığı-yediği daha fazla sayı farkı olan (toplam averaj)”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA