’Toplu konut ve kentsel dönüşüm projesini biz hayata geçireceğiz’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

’Toplu konut ve kentsel dönüşüm projesini biz hayata geçireceğiz’


 

Cumhur İttifakı Toroslar Belediye Başkan Adayı Dr. Ali Öz, “Toroslar ilçesinin güney kesimleri jeolojik açıdan zayıf zeminlere yerleştiğinden deprem riski yüksek olan bir bölge. Bazı mahallelerimizde yapılan toplu konutlar Mersin’deki en önemli konut projeleri olmakla beraber bu sayısının artırılması gerekmektedir. Bunu da biz gerçekleştireceğiz. Toroslar’ın tamamında toplu konut ve kentsel dönüşüm projesini biz hayata geçireceğiz” dedi.

Haber Merkezi

 

Cumhur İttifakı Toroslar Belediye Başkan Adayı Dr. Ali Öz, Çavuşlu ve Çukurova mahallelerinde ortak düzenlenen halk toplantısına katıldı. Binlerce vatandaşın katıldığı toplantıya Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Emre Celal Gül, AK Parti Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz, AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Süleyman Şakar, Cumhur İttifakı İlçe Başkanları Osman Mete Yıldız ve Ferdi Çokkeser, Ülkü Ocakları Toroslar İlçe Başkanı Yunus Emre Tugay, geçmiş dönem AK Parti Mersin İl Başkanı Fatih Kısa ve geçmiş dönem Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tunada eşlik etti.Halk buluşmasında çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Öz, kadınlar tarafından da büyük ilgi gördü. Kadınlara yönelik projelerini anlatan Öz, büyük alkış aldı.

 

“HER BÜTÇEYE UYGUN TOPLU KONUT ÜRETECEĞİZ”

Toroslar’da gerçekleştireceği en büyük projenin toplu konut projesi olduğunu vurgulayan Öz, “İlçemizdeki en önemli eksikliklerden biri kaliteli, depreme dayanıklı ve vatandaşların alım gücüne uygun yeterli konutolmamasıdır. TOKİ konutları gibi Mersin’deki en önemli konut projeleriolan projelerin sayısının artırılması için kolları sıvayacağız. TOKİ ile ortaklık yapılarak üreteceğimiz konutları aynı zamanda kentsel dönüşüm projeleri için rezerv konut olarak değerlendireceğiz. Hayata geçireceğimiz toplu konut projesiyle her bütçeye uygun konutlar üreteceğiz” dedi.

 

“GÜVENLİ VE KALİTELİ KONUTLARLA GELECEĞİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Kentsel dönüşümün önemine de değinen Öz, “İlçe kentsel alanının %60’ı plansız ve mevzuata aykırı yapılaşmış durumdadır. Toroslar ilçesinin güney kesimleri jeolojikaçıdan zayıf zeminlere yerleştiğinden deprem riski yüksektir. 1970’li yıllardan itibaren hızlı kentleşen ilçede eskimiş konutların yapı kalitesi de düşük olduğundan acilen kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bunedenle ilçe kentsel alanındaki 12 mahallede pilot projelerle başlayıp, her mahalle için etaplama yaparak kentseldönüşümü hızla gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

“SİZE SÖZ! HER ŞEYİ YOLUNA KOYACAĞIM”

Seçildikten sonra ilk işinin kolları sıvayarak Toroslar için ne gerekiyorsa onu yapmak olduğunun altını çizen Öz, “Toroslar beni tanır, ben Toroslar’ı, size söz! Her şeyi yoluna koyacağım. Toroslar’da bugüne kadar gerçekleşmeyen projeler hayata geçecek. Toroslar gelişecek, güzelleşecek. Açıkladığımız projelerin tamamını hayata geçireceğiz. Her şeyden önce beni ‘Ali abi’ olarak tanıyorsunuz. Hekimliğim görevinde sizlere karşı nasılsam, başkanlığım döneminde de aynısı olacağım. Bu konuda hiçbir şüpheniz olmasın. Toroslar’ın abisi olmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA