‘Emeklileri bu hale getirenler utansın!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Emeklileri bu hale getirenler utansın!’


 

DEVA lideri Ali Babacan, Mersin’den tepki gösterdi; “Yazıktır, günahtır; emeklileri bu hale getirenler utansın!”

BURCU KAYA

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim turu için gittiği Mersin‘de emekliler ve Gazze üzerinden hükümete yüklendi. 16 milyon emeklinin yakın tarihte görülmemiş sıkıntı içinde olduğunu belirten Babacan, “Yazıktır, günahtır, onları bu hale düşürenler utansın” dedi.

 

“EMEKLERİMİZ FERYAT EDİYOR”

Ali Babacan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde: “Otobüsümüzden ya da arabamızdan adımımızı yere basıp kaldırma attığımız anda, ilk etrafımızı sarıp feryat eden emeklerimiz oluyor. Gerçekten şu anda emeklerimiz, tam 16 milyon emeklimiz yakın tarihimizde görünmemiş bir sıkıntıyla karşı karşıya. Feryat ediyorlar.  Gittiğim kaç yerde 70 yaşında, 80 yaşında insanların iki gözlü iki çeşme ağladığına şahit oluyorum. ‘Geçinemiyoruz’ diyorlar. ‘Kirayı ödedikten sonra kalan parayla temel gıda ihtiyaçlarını bile karşılamamız mümkün değil’ diyorlar. ‘Komşuya ele dosta muhtaç hale geldik’ diyorlar.”

 

“80 YAŞINDA BULAŞIKÇILIK YAPMAK İÇİN İŞ ARIYOR”

“Yetmiş yaşında, seksen yaşında bir insanın çalışacak enerjisi, sağlığı yok ki tekrar çalışıp da para kazanmaya çalışsın. Geçenlerde haberlerde geçmişti, sosyal medyada da geniş döndü. İnanın izleyince yüreğim parçalandı. 80 yaşında bir teyzemiz, 80 yaşında bulaşıkçılık yapmak için iş arıyor. Ya 80 yaşında bir emeklimize emekli maaşının yetmeyip de bulaşıkçı olarak çalışmaya zorlayanlar utansın ya. Yazık bir günahtır. Ve bunu yıllardır yapıyorlar. Şu son dört beş yıldır sistematik bir şekilde, sistematik bir şekilde enflasyonu gerçek rakamdan daha düşük açıklıyorlar.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA